V soboto že 23. Pokljuški maraton


[foto: Tomaž Šušteršič]

Debela snežna odeja, ki prekriva Pokljuko, bo naslednjo soboto, 9. marca 2013 omogočila izvedbo tradicionalne že triindvajsete množične prireditve v smučarskem teku – Pokljuškega maratona Adriatic Slovenica in Memoriala Goja Bogataja. Obenem bo to tudi zadnja smučarsko-tekaška prireditev v seriji SLOvenSKI MARATON za zimsko sezono 2012/13.

Tekmovalke in tekmovalci bodo razvrščeni v različne starostne kategorije, pomerili pa se bodo lahko na 21-kilometrski polmaratonski preizkušnji in prvič tudi na krajši 10,5-kilometrski progi. Že lansko leto je bila dodana kategorija za moške nad 70 let, ki smo jim letos dodali še žensko kategorijo nad 60 let. Skupaj imamo torej kar 12 moških in 10 ženskih kategorij. Tekmovanje na 21 km šteje tudi za uvrstitev v pokalu SLOvenSKI maraton 2013.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Tekmovalke in tekmovalci lahko izkoristijo ugodnejšo ceno štartnine še vse do četrtka, 7. marca 2013. Prijave bodo možne tudi na dan prireditve v tekmovalni pisarni na Rudnem polju. Več informacij in (pred)prijave na tej povezavi.

Leave a Comment