V Sočiju dve zmagovalki, Tepeševa med deseterico

Na drugi tekmi svetovnega pokala v ruskem Sočiju sta si zmago razdelili Avstrijka Daniela Iraschko in Francozinja Coline Mattel. Za slednjo je bila to prva zmaga v karieri, Iraschkova pa je vknjižila tretjo. Po prvi seriji je vodila Japonka Sara Takanashi, ki pa v finalu ni uspela obraniti prednosti in je tekmo končala na tretjem mestu.


Po prvi seriji je vodila Sara Takanashi, a je na koncu osvojila tretje mesto [foto: GEPA]

Pred izredno maloštevilnimi obiskovalci je izmed slovenskih skakalk najbolje nastopila Anja Tepeš. Ljubljančanka je za osmo mesto drugič v karieri osvojila točke svetovnega pokala ter daleč najboljši rezultat. Po prvi seriji Tepeševa zasedala enajsto mesto, mesto boljša je bila od nje Urša Bogataj. 17-letna tekmovalka iz Briš pri Polhovem Gradcu v drugo ni ponovila odličnega nastopa in je tekmo končala na 16. mestu. Do novih točk so prišle še Eva Logar (12. mesto), Špela Rogelj (14.) in Maja Vtič (22.). V finalno serijo bi se uvrstila tudi Katja Požun, a je bila zaradi neustreznega dresa diskvalificirana.


Anja Tepeš [foto: GEPA]

Vsaka tekmovalka lahko poseže med deseterico. Danes je bila težka tekma, saj je veter spreminjal smer. Potrebno je priznati, da smo naredili tudi nekaj napak. Veselim se tega, da je ekipa močna. S tem bomo v januarskem in februarskem obdobju štartali naprej,” je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat ter spregovoril tudi nekaj o trenutnem “olimpijskem” vzdušju v Sočiju: “Občutka, da bodo tu potekale olimpijske igre čez eno leto, niti približno nimamo. Tu je vse skupaj eno veliko gradbišče, tako pri hotelih kot pri ostali infrastrukturi. Tudi prihodnje leto na olimpijskih igrah bo to le ena izmed tekem, kjer bomo poskusili unovčiti naše adute.

Na naslednji tekmi v petek v avstrijskem Ramsau bo nastopila ista šesterica, saj, kot pravi Triplat, nima potrebe po kakršnikoli menjavi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Uradni rezultati
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)


Leave a Comment