V Sočiju skakalci še vedno našli manjše pomanjkljivosti


Skakalni center v Sočiju [foto: FIS]

Skakalnica je težja kot ostale 90-metrske, vendar je lahko Rusija in Soči ponosna nanjo. Veselim se že olimpijskih iger,” je prve vtise o novih skakalnicah v Sočiju razkril Thomas Morgenstern. Podobnega mnenja, vendar z nekoliko slabšimi izkušnjami, je bil tudi štirikratni olimpijski zmagovalec Švicar Simon Ammann: “Organizacija je bila zelo dobra, vendar je potrebno še veliko zgraditi. Če ne bi za pot iz letališča do Sočija zaradi prometnih zastojev porabil uro in pol, bi bilo vse dobro.


Thomas Morgenstern si ogleduje gradbišče v Sočiju [foto: GEPA]

Tudi številna dekleta so bila prvič v življenju v Rusiji. “Prvič sem bila v Rusiji. Zame je to nova izkušnja. Organizacija tekmovanja je bila dobra,” je menila lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala Američanka Sarah Hendrickson. “Vse poteka zelo profesionalno. Vsi govorijo angleško in so zelo prijazni,” so bili prvi vtisi norveške skakalke Abby Hughes.


Skakalni center v Sočiju [foto: FIS]

Glavni trener slovenskih deklet Matjaž Triplat je spregovoril nekaj besed tudi o trenutnem “olimpijskem” vzdušju v Sočiju: “Občutka, da bodo tu potekale olimpijske igre čez eno leto, niti približno nimamo. Tu je vse skupaj eno veliko gradbišče, tako pri hotelih kot pri ostali infrastrukturi.” Trenutno najboljši slovenski skakalec Jaka Hvala pa je opisal tudi stanje ob skakalnici: “Tu je eno samo gradbišče. Gradijo na polno. Vse je še blatno. Mislim, da bodo do olimpijskih iger uspeli urediti vse.

Leave a Comment