V Sočiju slavil Gruber, slovenski kombinatorci brez točk

Svetovni pokal nordijskih kombinatorcev se je preselili v olimpijski Soči, kjer bodo prihodnje leto potekale olimpijske igre. Na skakalnici je najbolje opravil Avstrijec Mario Seidl, ki se je na 10 kilometrsko progo podal z 20 sekundno prednostjo pred rojakom Bernhardom Gruberjem. Marjan Jelenko je po “prvem polčasu” držal osmo mesto (+0:40), Gašper Berlot (+1:48) je bil 28., Mitja Oranič (+2:02) 31. in Matic Plaznik (+2:07) 35.


Mitja Oranič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Razlike so bile majhne, tako se je napovedal zanimiv tekaški del. Ob sneženju je bila proga zahtevna, tekmovalci pa so se med seboj dodobra pomešali. Na polovici proge se je oblikovala skupina petih tekmovalcev, ki je narekovala oster tekmo. Zmage se je na koncu razveselil Gruber, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila vodilni v skupnem seštevku Nemec Eric Frenzel (5. po skokih) in rojak Wilhelm Denifl (4.).

Slovenski tekmovalci so tokrat ostali brez točk. Oranič (+4:04,9) je zasedel 34., Berlot (+4:13,2) 36. in Plaznik (+5:32,9) 39. mesto. Jelenko je na tekaškem delu odstopil.

V nedeljo je na sporedu ekipna preizkušnja, tudi s slovensko ekipo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči


Leave a Comment