V sončnem Aspnu zmaga Viktorie Rebensburg, Mazejeva 7.


Današnja zmagovalka [foto: GEPA]

V mondenem smučarskem središču v Koloradu se je danes nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Veleslalomistke so pričakale odlične razmere, a strma in tehnično zahtevna proga. Na njej se je najbolje znašla Nemka Rebensburgova, ki se je na vrh povzpela s 5. mesta. Avstrijci so se morali zadovoljiti z drugim mestom Elisabeth Goergl, ki je sicer vodila po prvi vožnji in imela skoraj sekundo prednosti pred ostalimi tekmovalkami. Tretja je bila domačinka Julia Mancuso.


Julia Mancuso [foto: GEPA]

Presenetilo je kar nekaj mladih tekmovalk, tudi Ana Fenninger in Lara Gut, ki sta osvojili 4. oziroma 5. mesto. Tina Maze je bila po prvi vožnji 6., drugo pa je končala mesto niže. Dosegla je soliden rezultat, kar ji je v veliko spodbudo po nič kaj uspešnem nastopu na ledeniku v Soeldnu.


Tina Maze [foto: GEPA]

Zmagovalka skupnega seštevka v lanski sezoni Maria Hoefl-Reich je na drugi progi naredila napako in odstopila. Na prvih dveh tekmah je tako zbrala le 7 točk. Njena glavna tekmica Lindsey Vonn je prvo vožnjo odpeljala rezervirano, si nakopala več kot dve sekundi zaostanka, a na drugi progi precej nadoknadila. Na koncu je to zadostovalo za 12. mesto.

Ostali dve naši predstavnici, Ana Drev in Ilka Štuhec, sta odstopili že v prvi vožnji, ki je terjala veliko odstopov. Tako sta predčasno končali tudi Tessa Worley in Federica Brigone.

Na ravnih, lažjih delih Ilka v veleslalomu že prihaja nazaj, je konkurenčna, nekaj pa je še treba narediti na težjih delih, se pravi bolj strmih in zaprtih postavitvah, tu ji manjka dinamike. Proga je bila kar težka, zelo strma, tako da skoraj vsaka napaka pomeni odstop, saj ni časa, da bi se lahko smučarka uravnotežila. Toda sem smo prišli tekmovati in se ne samo peljati, tako da jima ta dva odstopa nič ne zamerim,” je o Ilki in Ani po tekmi dejal trener Denis Šteharnik.

Jutri bo v Aspnu še slalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment