Na uvodne tekme celinskega pokala osmerica skakalcev

V soboto se bo v avstrijskem Stamsu pričela letošnja poletna sezona celinskega pokala v smučarskih skokih za moške. V nedeljo bo sledila še ena preizkušnja. Sezona 2012/13 se bo pričela nekoliko prej kot pretekla leta. Največja novost v letošnji sezoni je ožji tekmovalni dres, ki se mora tesno prilagati telesu. Tekmovalci so bili tako v pripravljalnem obdobju prisiljeni zamenjati drese, saj tisti iz Planice ne zadostijo novim pravilom. Na skakalnici Brunnentalschanze bodo Slovenijo pod vodstvom Igorja Medveda zastopali Matic Kramaršič, Primož Pikl, Robert Hrgota, Rok Urbanc, Rok Zima, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič in Andraž Pograjc. Naši orli so danes na neuradnem treningu že preizkusili skakalnico.


Rok Zima [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Organizatorji pričakujejo močno konkurenco iz 13 držav, med drugim sta svoj nastop napovedala tudi domača asa Wolfgang Loitzl in David Zauner.

Že prihodnji konec tedna pa se bo karavana celinskega pokala preselila v Kranj, kjer bosta 7. in 8. julija dve tekmi, na katerih bodo nastopili tudi naši najboljši skakalci.

Po Kranju bodo tekme še v ruskem Sočiju (14. in 15. julij), finskem Kuopiu (10. in 11. avgust), norveškem Lillehammerju (8. in 9. september), ruskem Chaikovskyu (15. in 16. september) in nemškem Klingenthalu (22. in 23. september).

Program

Sobota, 30. junij 2012
08:30: uradni trening
11:00: prva serija
sledi finale

Nedelja, 01. julij 2012
09:00: poskusna serija
10:30: prva serija
sledi finale

Leave a Comment