V Zauchenseeju Tina 6., Maruša 16.

Prva superkombinacijska tekma sezone alpskega smučanja za dekleta je prinesla premierno zmago Kanadčanke Marie-Michele Gagnon. Tina Maze je tako rdečo majico, ki jo je danes nosila kot najboljša smučarka v superkombinaciji v lanski zimi, predala 24-letni Kanadčanki. Ta je z odličnim slalomom s 16. mesta napredovala na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Tam sta bili poleg nje še Avstrijka Michaela Kirchgasser in Nemka Maira Höfl-Riesch.


Gagnonova je letos v odlični slalomski formi [foto: GEPA]

Tina Maze je supreveleslalomski del tekme v Zauchenseeju odpeljala dobro, postavila je 6. čas. Zaostanek za vodilno Nicole Hosp je bil le nekaj več kot sedem desetink. In glede na to, da je bila Tina poleg Hospove najvišje uvrščena slalomska specialistka je bilo pričakovati, da bo Črnjanka na slalomski progi, ki jo je zakoličil njen novi trener Pini, napredovala. A v slalomu ni bila tako igriva in napadalna, zato je ohranila 6. mesto.


Ferkova s slalomsko predstavo ni bila zadovoljna [foto: GEPA]

Nove točke je ponovno osvojila tudi Maruša Ferk, ki je prav tako kot Mazejeva preveč izgubila na slalomskem delu. Na koncu je bila 16.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zauchensee :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment