V ZDA začetek sezone tudi za alpske smučarje invalide


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

V ponedeljek se v zvezni državi Kolorado v ZDA začenjajo prve dirke sezone 2010/11 za alpske smučarje invalide. V Copper Mountainu se bo tako z dvema veleslalomoma ter dvema slalomoma začel severnoameriški pokal Nor-Am, tekmovanj pa se bo udeležil tudi Gal Jakič, član slovenske A reprezentance v alpskem smučanju za športnike invalide ter udeleženec lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouvru.

Kot že lani se je tudi letos ob pričetku sezone priključil prestižni mednarodni ekipi NSCD, za katero mnogi trdijo, da je najboljši svetovni program za alpske smučarje invalide, kar je dokazala tudi z 10 medaljami z lanskih paraolimpijskih iger.

Na tekmovanja se Jakič tako že nekaj tednov pripravlja na ekipnem domačem smučišču v Winter Parku (prav tako Kolorado), na tekmo pa naj bi ekipa odpotovala v nedeljo.

Tekma ima za slovenskega reprezentanta velik pomen, saj bi ob dobrem rezultatu postal prvi Slovenec, ki bi si prislužil nastop na tekmah svetovnega pokala in tako nastopil že na (žal letos edinem prizorišču tekem svetovnega pokala) italijanskem smučišču Zoncolan 7. ter 8. januarja. V kolikor mu to ne bo uspelo, bodo to njegovi zadnji nastopi v tehničnih disciplinah pred prihajajočim svetovnim prvenstvom alpskih smučarjev invalidov v Sestriereu, ki se prične 13. januarja 2011.

Jakič, ki je s potekom priprav do sedaj izredno zadovoljen, naj bi se v Slovenijo vrnil takoj po tekmi v Copper Mountainu, od letalskih prevoznikov pa je odvisno (v kolikor mu ne izgubijo tekmovalne opreme-predvsem monoskija), ali bo nastopil tudi na dveh predbožičnih tekmah v superkombinaciji v španski La Molini.

Leave a Comment