V Žireh se skače na snegu

V Nordijskem centru v Žireh so pridni klubski delavci SSK Alpina uspeli “premagati zimo”, ki se nam v letošnji sezoni kar noče pokazati v svoji pravi luči. Večji dve skakalnici (40 in 66 m) sta eni redkih naprav, na katerih je možno skakati na snežni odeji. Tako dnevno pridno trenirajo tekmovalci in tekmovalke iz različnih slovenskih klubov. V pripravi (zasneževanju) sta tudi srednji dve skakalnici.

V polnem teku pa so že priprave na mednarodni tekmi deklet – Ladies Cup, kateri bosta potekali v soboto in nedeljo, 14. in 15. januarja 2012. Na spisku prijavljenih so tekmovalke iz Slovenije, Italije, Švice, Avstrije, Nemčija, Rusije in Romunije. Organizatorji skupno pričakujejo 27 tekmovalk, ki bodo merile moči na veliki skakalnici (HS 66).


[foto: GEPA]

Oba tekmovalna dneva se bo program pričel ob 9.30 . Favoritka domačega kluba, odlična Ema Klinec, že težko čaka, da se izkaže na domači skakalnici.

V nadaljevanju , po 12.00 uri, bo tako v soboto, kot nedeljo še tekmovanje za pokal Cockta v kategorijah dečkov in deklet do 14 in 15 let. Tudi tu imajo organizatorji kar nekaj svojih predstavnikov, torej predstavnikov domačega kluba.

Gledalci in navijači prisrčno vabljeni, da s svojo prisotnostjo in glasnim navijanjem pod skakalnicami izkažejo podporo tekmovalcem in tekmovalkam,” so še sporočili SSK Alpina.

Leave a Comment