Katja Višnar druga v sprintu

Finski Lahti je danes gostil najboljše smučarje tekače. Na sprintu v prosti tehniki je Katja Višnar prišla do rezultata kariere. Osvojila je drugo mesto.

V finalu šprinta v prosti tehniki je slavila Američanka Kikkan Randall, ki je bila za pol sekunde hitrejša od Višnarjeve. 29-letna Višnarjeva je bila doslej dvakrat druga na tekmah v Ribinsku v Rusiji.


Katja Višnar do rezultata kariere v Lahtiju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med šesterico finalistk se je uvrstila tudi slovenska junakinja olimpijskih iger in bronasta iz šprinta Vesna Fabjan, ki pa se je v finalu zapletla z Maiken Caspersen Falla, ki je med padcem nato podrla še Fabjanovo. Na koncu je bila Norvežanka peta, druga Slovenka pa šesta. Do točk sta prišli še Nika Razingar in Alenka Čebašek.

Stopničk nisem pričakovala, sem pa zelo vesela, da sem imela res dober dan, dobro taktično odtekla in imela res dobre smuči. Vedela sem, da sem napredovala tudi v drsalni tehniki in danes sem to dokazala” je povedala Višnarjeva.

Danes sem bila zelo močna in pripravljena na zmago, a se je Falla pred mano zapletla, izgubila ravnotežje ter mene potegnila zraven, še zdaj ne vem kaj je bilo, sploh nisem dojela. Proga se je nekje udirala, nekje je bilo trdo, potrebna je bila previdnost. Danes sem se zelo dobro počutila, nisem bila nič utrujena, vse je bilo z lahkoto. A če imaš kdaj srečo, imaš potem tudi kdaj smolo. Bolje je da je ena medalja kot nobena. Vesela sem za Katjino medaljo, s tem smo pokazale, da smo velesila v sprintu v prosti tehniki,” je Fabjanova komentirala današnji razplet šprinta.

Na štartu moškega sprinta je bil edini Slovenec Boštjan Klavžar, ki je tekmovanje končal v kvalifikacijah na 77. mestu. Zmagal je Norvežan Paal Golberg pred Rusom Alexeyem Petukhovom ter Norvežanom Eirikom Brandsdalom na tretjem mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (m)


Leave a Comment