Vajdič s poškodbo križnih vezi

Bernard Vajdič se je po izpadu iz reprezentance v letošnji sezoni odločil za samostojno pot. V zadnjem času se je tekmoval na tekmah nižjega ranga, saj si je želel izboljšati FIS točke in s tem štartno številko. V ta namen se je pred časom udeležil treh tekme v Iranu, ki jih je prepričljivo dobil, trenutno pa se je nahaja v ameriškem Vailu, kjer tekmuje na tekmah severnoameriškega pokala Nor-Am.


Bernard Vajdič [foto: GEPA]

Poškodovane so srednje križne vezi

A vse se ni izšlo po njegovih željah. “Manjkal mi je še vsaj en slalomski rezultat za preboj med 45 na FIS lestvici. Žal moram sporočiti, da se je zgodilo tisto najslabše oz. to kar si niti v sanjah nisem mislil, sem se pa zavedal, da hodim po zelo tankem ledu glede na to, kje vse sem bil in kaj vse sem letos že dal skozi,” je na svoji Facabook strani zapisal 31-letni smučar in prešel na bistvo: “Na prvem slalomu sem si v drugem teku poškodoval koleno. Malo pred ciljem me je katapultiralo, telo v eno stran, smuči v drugo in koleno ni zdržalo. Po transportu na kliniko v Vail in pregledu zdravnika, načeloma ni nič zlomljeno, kar je dobro. Strgana pa je srednja križna vez.

Vajdič bo preostale preglede opravil v domovini, kamor se bo vrnil takoj, ko dobi prosto mesto na letalu. “Želim si, da bodo šle stvari v pravo smer in bom lahko čim hitreje pričel z rehabilitacijo. Nato bom delal načrte za prihodnost, zaenkrat pa bo smučarska oprema v kleti,” je še zapisal Vajdič.

Leave a Comment