Valenčič do rezultata sezone, Hirscher nepremagljiv


23-letni Marcel je osvojil svojo prvo posamično zlato medaljo [foto: GEPA]

Avstrijci so morali na posamično zlato čakati vse do zadnjega dne SP v Schladmingu. Marcel Hirscher je zdržal pritisk in v slalomu smučal tako, kot že celo letošnjo sezono. 40.000 glava množica je bučno spremljala njegovi vožnji, ki sta se skupaj izkazali za najhitrejši. Velikemu zmagovalcu sta se lahko le priklonila Felix Neureuther in Mario Matt, ki sta storila vse, kar je bilo v njuni moči, da bi ga premagala. Kljub temu sta z veseljem sprejela Nemec srebro, Avstrijec pa bron.


Matt je po 13 letih nastopanja v svetovnem pokalu še vedno med najboljšimi [foto: GEPA]

Schladming bo z lepo popotnico in veliko mero samozavesti – ki jo je na zadnjih treh tekmah, ko je odstopil, popolnoma izgubil – zapustil tudi naš najboljši slalomist zadnjih let Mitja Valenčič. Ko je že razmišljal, da pri 35-letih ne sodi več med najboljše smučarje sveta in da je morda nastopil čas za slovo, je dokazal, da temu ni tako. Solidno prvo vožnjo, na kateri je dosegel 17. čas, je oplemenitil v finalu, ko je strmino odsmučal vrhunsko. Napredoval je vse do 10. mesta, kar je zanj najboljša uvrstitev v letošnji sezoni. “Precej sem si oddahnil, potreboval sem eno tako vožnjo, za potrditev in za samozavest. Zadovoljen sem, da sem na tem zahtevnem terenu pokazal tako vožnjo, tako da se že veselim Kranjske Gore. Od starta nisem našel najboljšega ritma, nisem dobil pospeškov v zavojih. V strmini sem vedel, da moram več tvegati in tako kot v prvem teku sem bil na robu izpada. Veliko sem tvegal in sem presrečen, da sem prišel do cilja,” je uspeh pospremil z besedami Valenčič.

Med trideseterico najboljših se je uvrstil tudi Patrick Jazbec. Hrabro vožnjo je pokazal na prvi progi, saj se je s številko 52 prebil na 29. mesto. Na koncu je, tudi zaradi napak višje uvrščenih smučarjev, zasedel 24. mesto, le mesto za njim pa je bil Matic Skube. Ta je sicer nastopil po tem, ko so bile medalje že podeljene, a vseeno uspel prismučati v trideseterico.

Prvenstvo v Schladmingu je torej končano tudi za moško konkurenco. Zdaj se bodo tekme nadaljevale prihajajoči konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Schladming :. Slalom (m)


Leave a Comment