Včeraj tekma stotink, danes Jan Hudec zanesljivo ugnal konkurenco

Jan Hudec je včeraj prvič nastopil na progi v Chamonixu in bil šesti, danes pa je ugnal vso konkurenco. Po vseh težavah s poškodbami, ki jih je Kanadčan imel tekom svoje kariere, je letošnja sezona ena redkih, v kateri nastopa povsem zdrav. Prav na vseh smukih je dosegel točke, včeraj bil prvič v deseterici, danes pa dosegel drugo zmago kariere. Prvič je sicer zmagal leta 2007 v Lake Louisu.


Jan Hudec [foto: GEPA]

Na drugem mestu je današnjo preizkušnjo, na kateri je veliko vlogo igrala izbira ustreznega materiala in priprava smuči, končal Avstrijec Romed Baumann, ki se je po nastopu elitne sedmerice že skoraj veselil svoje prve smukaške zmage. Tretji je bil še en Kanadčan Erik Guay.

S startno številko 50 je za še eno presenečenje in popoln ekipni uspeh kanadske reprezentance poskrbel Benjamin Thomsen. Mladi Kanadčan je bil že na včerajšnjem smuku 11. in pred tednom dni v Garmischu 23., vendar je danes smučal še bolje. Zasedel je peto mesto in ugnal večino največjih mojstrov, tudi Didierja Cuchea, ki s končnim sedmim gotovo ni najbolj zadovoljen.

Na osmem smuku letošnje sezone je dobro formo potrdil tudi Andrej Šporn. Z desetim mestom je izpolnil želeni cilj, medtem ko ostali slovenski fantje niso uspeli prismučati med trideset najboljših.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Smuk (m)


Leave a Comment