Veleslalom Pokala Vitranc s skakalnim vložkom

Nova tehnična ekipa moških tekem svetovnega pokala v okviru Mednarodne smučarske zveze se je mudila na obisku v Kranjski Gori, kjer je z domačimi organizatorji podrobno pregledala slalomsko in veleslalomsko progo. Nove posodobitve bodo tekmi za svetovni pokal naredile še bolj privlačni za gledalce, tekmovalcem pa dale dodatno udobje.


Kulisa v Kranjski gori je edinstvena [foto: GEPA]

Prihajajoča sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške bo postregla z nekaj novostmi, ki jih bo moč videti tudi v Kranjski Gori. Največja novost je seveda lanskoletno slovo legendarnega direktorja svetovnega pokala za moške Güntherja Hujare ter direktorja tehničnih disciplin Hansa Pierna. V njune čevlje letos stopata Marcus Waldner kot novi direktor tekem in Emmanuel Coulder kot direktor tehničnih disciplin.

Nova direktorja sta si v Kranjski Gori ogledala tekmovalni progi za obe tehnični disciplini. Že pred pričetkom letošnje sezone v alpskem smučanju bo Organizacijski komite Pokala Vitranc uredil nekaj malenkosti, ki so pomembne za gledalce: tribuno ob tekmovalni progi in nove nižje zaščitne mreže, ki bodo omogočale boljšo vidljivost za gledalce ob progi. Za trenerje bodo postavili nov podest za spremljanje tekmovanja na sredini proge, za tekmovalce pa poseben ogrevalni šotor na startu veleslaloma. Zanimivi pa sta predvsem naslednji dve novosti: tretji vmesni čas na veleslalomski progi in skok na veleslalomski progi, ki bosta predvsem sobotno tekmo za Pokal Vitranc naredili še bolj atraktivno.


Gledalci bodo na Pokalu Vitranc prišli na svoj račun [foto: OK Planica]

Na progi delovno

Zaključek poletja na progi Podkoren bo tudi letos deloven, saj bodo organizatorji Pokala Vitranc s pomočjo RTC Žičnice Kranjska Gora in ob finančni podpori občine Kranjska Gora ter FŠO in iz sredstev Pokala Vitranc obnovili eno izmed dveh črpališč za dovod vode do snežnih topov na smučarskem poligonu Podkoren in s tem omogočili večje kapacitete pretoka vode ter posledično hitrejše zasneževanje.
Generalni sekretar Organizacijskega komiteja Pokala Vitranc, Srečko Medven je bil nad srečanjem z novimi vodilnimi osebami vidno zadovoljen: “Po odličnem sodelovanju z Güntherjem in Hansom ni dvoma, da bomo tudi z Marcusom Waldnerjem in Emmanuelom Coulderjem nadaljevali na enakem nivoju. Všeč nam je, da želi novo vodstvo tekme narediti še bolj atraktivne, kar bo zagotovo privabilo več gledalcev pred ekrane in predvsem na prizorišča. V Kranjski Gori smo tudi letos naredili nekaj malenkosti, ki nam bodo pomagale k še boljši organizaciji tekem za pokal Vitranc. Že sedaj pa lahko napovemo tudi dve tekmi za Mini Pokal Vitranc, s katerima želimo tekmovalno smučanje približati mladim.

Tekmi za 54. Pokal Vitranc bosta v prihajajoči zimski sezoni na sporedu 14. in 15. marca 2015. Aktivnosti glede Pokala Vitranc lahko spremljate tudi na družabnem omrežju Facebook: PokalVitrancCup, na omrežju Twitter: @VitrancCup in na omrežju Instagram: @vitranccup.

Leave a Comment