FOTO: Veličasten sprejem slovenskih športnikov v Ljubljani

Sezona zimskih športov se počasi končuje, dejavni so le še skakalci, tekači in deskarji na snegu. Za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) je bila letošnja zima najuspešnejša v zgodovini. V ta namen je SZS na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravila sprejem za vse junake letošnje sezone. V ospredju je bila vsekakor Tina Maze, ki je kraljevala v alpskem smučanju. Z 2414 osvojenimi točkami, velikim kristalnim globusom in dvema malima je požela velik aplavz.


Peter Prevc, Tina Maze in Jakov Fak [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Kongresni trg je bil tokrat skoraj premajhen za vse ljubitelje zimskih športov, ki so se prišli poklonit našim športnikom za vse uspehe v letošnji zimi. Poleg Tine so bili pozornosti deležni vsi dobitniki medalj na svetovnih prvenstvih. Peter Prevc je ponosno pokazal srebrno in bronasto medaljo, Jakov Fak se je v letošnji sezoni razveselil bronaste medalje, Rok Marguč pa se je okitil z naslovom svetovnega prvaka v paralelnem slalomu. Slednji je na prireditvi sicer manjkal, saj se trenutno nahaja na prizorišču finala svetovnega pokala v španski Sierra Nevadi. Vse obiskovalce na Kongresnem trgu je kljub temu pozdravil preko telefonske povezave.


Nepregledna množica obiskovalcev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V letošnji sezoni športniki niso bili uspešni le na članski svetovnih prvenstvih, temveč tudi na mladinskih. Tako so bili pozornosti in zahvale deležni vsi dobitniki medalj na mladinskih svetovnih prvenstvih. Katja Požun, Ema Klinec, Špela Rogelj in Urša Bogataj so postale ekipne mladinske prvakinja, Požunova je osvojila še bronasto posamično medaljo. Med skakalci je mladinski svetovni prvak postal Jaka Hvala, enakega leska medalje pa se je razveselil tudi z ekipo, v kateri so bili še Anže Semenič, Ernest Prislič in Cene Prevc. V deskanju je Tim-Kevin Ravnjak v snežnem kanalu slavil srebrno medaljo, v alpskem smučanju pa je Žan Kranjec na veleslalomu potrdil izreden talent in prišel do bronaste medalje.

Na odru so se jim pridružili tudi vsi preostali športniki v alpskem smučanju, smučarskih skokih, nordijski kombinaciji, biatlonu, telemark smučanju ter prostem slogu.

Po sprejemu športnikov se je zabava Qmax party nadaljevala s skupino Siddhartho.


Fotogalerija: 19.03.2013, sprejem [foto: Klemen Zibelnik/smucka]Slovenski športniki [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Leave a Comment