Verdnikova v velikem finalu slopestyla

Mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu se je v Italiji danes nadaljevalo s polfinalnimi in finalnimi vožnjami v slopestylu. Kvalifikacijski nastopi so bili v Valmalencu na sporedu že včeraj, napredovanje pa sta si priborila Kaja Verdnik v ženski ter Tit Štante v moški konkurenci. Druga slovenska predstavnica Eva Kralj je osvojila končno 26. mesto, Max Kralj Kos pa je bil 32.


Kaja Verdnik [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Danes sta najprej prišla na vrsto polfinala, kjer sta nastopila Verdnikova in Štante. Prva je v konkurenci osmih deklet prikazala odličen nastop, zasedla četrto mesto in se tako uvrstila v veliki finale osmerice, slednjemu pa je prav tako uspela dobra vožnja, ki pa ga je popeljala na deveto mesto, se pravi tik izven finala. Tit je dan v Valmalencu tako končal na 17. mestu.

Kaja je v velikem finalu, ki se je začel ob 12.40, s prvo vožnjo, ki ji je prinesla oceno 58,50 zasedla peto mesto, v nadaljevanju pa so boljše vožnje prikazale še tri tekmice. Njena končna uvrstitev je bila tako osmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev na tekmah mladinskih svetovnih prvenstev.


Rezultati: MSP.: Valmalenco :. Slopestyle (ž)
Rezultati: MSP.: Valmalenco :. Slopestyle (m)


Leave a Comment