Vesna Fabjan le za olimpijsko prvakinjo

V Beitostoelnu na Norveškem je slovenska reprezentanca pokazala odlično pripravljenost. Glavna disciplina bo, kot vse kaže, še naprej šprint, saj je Vesna Fabjan na današnjem šprintu v klasični tehniki v finalu zaostala le za aktualno olimpijsko prvakinjo iz Sočija, Norvežanko Maiken Caspersen Falla. Tretje in četrto mesto sta prav tako ostali doma, odlična peta pa je bila v konkurenci kar 45 tekmovalk Anamarija Lampič, uspeh so dopolnile še Katja Višnar na 9., Eva Urevc na 18., Lea Einfalt na 20. in Alenka Čebašek na 30. mestu.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Odlično se je v moški konkurenci odrezal tudi Miha Šimenc, ki je v konkurenci kar 89 tekačev končal tik za Tomasom Northugom na devetem mestu. Janez Lampič je bil 38.

Poglejmo še, kako so se naši odrezali na razdalji. Alenka Čebašek je včeraj na 10 km v prosti tehniki končala na 9. mestu, 1:21,8 minute za Marit Bjoergen, Lea Einfalt pa je bila 15. Anamarija Lampič je bila v petek na 10 km v klasični tehniki 10., 1:45,8 minute za zmagovalko Ingvild Flugstad Oestberg. Alenka Čebašek je bila 20., Vesna Fabjan 24., Lea Einfalt 29., Katja Višna 33. in Eva Urevc 47. Fantje na razdalji, tekmovali so samo na 15 km preizkušnji v klasiki, niso bili v ospredju.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. Sprint (m)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km prosto (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km prosto (m)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km klasika (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km klasika (m)


Leave a Comment