Vesna Fabjan v polfinalu

Svetovni pokal v smučarskem teku se bo zaključil v Kanadi, kjer se bodo tekači pomerili na osmih tekmah. Prva tekma t.i. Ski Tour Kanada se je tako odvijala v Gatineau, kjer so izpeljali šprint v prosti tehniki. Med nastopajočimi so bile tudi štiri slovenske predstavnice. Preko kvalifikacij so se Nika Razinger, Anamarija Lampič, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slednja je v svoji četrtfinalni skupini nastopila zelo dobro, saj je slavila zmago. Tako se je prebila v polfinale, kjer smo bili priča videti zanimiv boj. Že takoj na začetku je padla Švedinja Charlotte Kalla, zatem pa sta se med seboj zapletli še Nemka Hanna Kolb in Finka Krista Parmakoski. Vesna je tako napredovala do drugega mesta, a ji je do cilja nekoliko zmanjkalo energije. Ciljno črto je tako prečkala tretja, njen čas pa ni zadostoval za napredovanje. Vesna je tako prišla do sedmega mesta.

Nika Razinger je v drugi četrtfinalni skupini prišla do četrtega mesta, njen čas pa je bil prepočasen za napredovanje v nadaljnje boje. Enako mesto v skupini je osvojila tudi Anamarija Lampič, ki je nastopila v tretji četrtfinalni skupini. Alenka Čebašek pa je bila v svoji skupini peta. Naša dekleta so tako osvojila naslednja mesta: Alenka je bila 14., Anamarija 15. in Nika 20.

Do zmage je prišla Norvežanka Maiken Caspersen Falla, druga je bila Švedinja Stina Nilsson, tretja pa Američanka Jessica Diggins.

V sredo dekleta čaka 13 km preizkušnja v klasičnem slogu s skupinskim štartom v Montrealu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Gatineau


Leave a Comment