Veter krojil prvi trening v Beaver Creeku

47 smučark, med katerimi so bile tudi štiri Slovenke, se je spustilo po progi Raptor, ki bo v naslednjih dneh gostila ženske preizkušnje svetovnega prvenstva.

Na prvem uradnem treningu smuka v Beaver Creeku, ki ga je spremljal precejšen veter, je bila najhitrejša domačinka Stacey Cook, ki je z 2530 metri proge opravila s časom 1:48.16, drugo mesto pa sta si delili Švicarka Lara Gut in Norvežanka Ragnhild Mowinckel, ki sta zaostali devet stotink sekunde.


Tina Maze je bila po treningu dobro razpoložena [foto: GEPA]

Tina Maze je postavila osmi čas (+1.18). ″Dan sem izkoristila tudi za jutranji trening superveleslaloma. Dobro je bilo, da smo preizkusile teren, se peljale dol in občutile te valove, kar so dobre informacije za naprej. Danes sem naredila nekaj napak, a sem dobila prave informacije. Treba bo smučati res napadalno,″ je dejala Tina. Ilka Štuhec je bila 12. (+1.58), Vanja Brodnik 32. (+4.62), Ana Bucik pa 45. (+11.38).

Če odštejemo veter, ki danes res močno piha in otežuje vožnje, sem kar zadovoljna s svojim smučanjem. Cilj za danes je bil, da čim bolje odpeljem linijo, ki smo si jo pogledali in to mi je tudi dokaj dobro uspelo. Zelo se že veselim, da tu začnemo tekmovati, glede snega pa se mi zdi, da niti ni takšne razlike kot na primer v St. Moritzu. Je kompakten in agresiven, kar mi ustreza,″ je po treningu menila Štuhčeva.

Jutri bodo tekmovalke lovile superveleslalomska odličja. Tekma se začne ob 19.00 po slovenskem času.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Beaver Creek :. Smuk – trening I (ž)


Leave a Comment