Vid Vrhovnik deseti na prvi tekmi OFEM

V avstrijski deželi Predarlski in v Liechtensteinu se je zaključil prvi tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine. Najboljšo slovensko uvrstitev je dosegel Vid Vrhovnik, ki je bil 10. v nordijski kombinaciji. ″Zelo sem zadovoljen, na tekmi mi je uspel najboljši skok ta teden, tudi tek je bil dober. Še več pa pričakujem od sprinta, ki bo v sredo,″ je povedal 15-letni skakalec iz Velenja, ki se z nordijskim smučanjem ukvarja že 12 let. Po skakalnem delu tekmovanja mu je kazalo še bolje, saj je bil uvrščen na 2. mesto. Ostali trije slovenski tekmovalci (Jaka Matko, Gašper Brecl, Matevž Malovrh) so se uvrstili med 31. in 33. mestom.
 
V deskarskemu krosu so slovenski deskarji izpolnili pričakovanja. Matic Kvas, Tit Štante in Maks Hribar so se uvrstili v 1/8 finala, kjer so končali s tekmovanjem. Potrebno je poudariti, da sicer v deskarskemu krosu ne nastopajo.


Vid Vrhovnik [foto: OKS/Facebook]

V alpskem smučanju je bil danes na sporedu moški veleslalom. Najbolje je z obema vožnjama opravil Andraž Rakovec, ki je osvojil 23. mesto. Krištof Fabjan je prismučal na 34. mesto, Jaka Dvornik pa na 42. mesto, Matevž Rupnik je odstopil. Jutri slalom v Liechtensteinu čaka dekleta.
 
Smučarski tekači so v Stegu tekmovali v klasični tehniki. Med dekleti na 7,5 km klasično je bila med Slovenkami najhitrejša Veronika Jakopič (22. mesto), njena sestra Martina Jakopič je bila 37. V prvo trideseterico je sicer pritekla še Nina Klemenčič (29. mesto), Liza Praznik je bil 44. Fanti so tekmovali na 10 km klasično, Luka Markun je osvojil 31. mesto, Miha Ličef je bil 32., Erik Raduha 44. in Andrej Jenko 58.
 
V kratkem programu umetnostnega drsanja je Nina Polšak osvojila 27. mesto, v sredo jo čaka še prosti program. Jutri se bodo predstavili še smučarski skakalci  na čelu z nosilcem slovenske zastave z otvoritve iger, Domnom Prevcem, in biatlonci, kjer je glavno slovensko ″orožje″ Urška Poje.


Rezultati: OFEM.: Tschagguns :. Nordijska kombinacija
Rezultati: OFEM.: Malbun :. Veleslalom (m)
Rezultati: OFEM.: Steg :. Smučarski tek (ž)
Rezultati: OFEM.: Steg :. Smučarski tek (m)
Rezultati: OFEM.: Malbun :. Deskarski kros (m)


Leave a Comment