VIDEO: Grd padec Hansa Gruggerja


Hans Grugger [foto: GEPA]

Izredno zahtevna proga Streif v avstrijskem Kitzbuehlu je na prvem in edinem treningu smuka terjala hud davek. S številko pet se je po njej spustil domači reprezentant Hans Grugger. 29-letnik je pri veliki hitrosti grdo padel po skoku na mišnici in takoj izgubil zavest. Zdravniki so bili nemudoma ob njem in ga hitro s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Innsbruck. Iz Avstrijske smučarske zveze (OESV) so sporočili, da so se zdravniki odločili za takojšnjo operacijo, ki je trajale nekaj ur. Po prvih podatkih naj bi Grugger poleg ostalih poškodb utrpel tudi pretres možganov. Zdravniško osebje, katero vodi dr. Michael Blauth, Gruggerja ohranja v umetni komi. Poudarjajo pa, da je njegovo stanje resno.

Grugger pa ni edini, ki se je resneje poškodoval na progi Streif. Leta 2008 je Američan Scott Macartney pri ciljnem skoku grdo padel in utrpel možganske poškodbe, enako se je leto pozneje pripetilo tudi Švicarju Danielu Albrechtu. Oba sta na srečo uspešno okrevala in se vrnila v beli cirkus.

Sicer je na treningu najboljši čas postavil Švicar Didier Cuche, drugi je bil Italijan Christof Innerhofer, ki je zaostal 37 stotink sekunde, tretji pa Avstrijec Georg Streitberger z 1,18 sekunde zaostanka. Andrej Šporn je bil 19., Andrej Jerman 20., Gašper Markič 45., Andrej Križaj 52. in Rok Perko pa 53.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kitzbuehel :. Smuk – trening II (m)


Leave a Comment