VIDEO: Prihaja Grilomentary – dokumentarni film o Marku Grilcu


Marko Grilc [foto: Red Bull]

Dandanes je malo priložnosti, ko se lahko veselimo novega, kvalitetnega športnega dokumentarca, s slovenskim športnikom v glavni vlogi. Ob poplavi raznovrstnih videov, ki se v svetu adrenalinskih športov sedaj pojavljajo kot gobe po dežju, je največkrat težko ločiti zrnje od plevela, a v primeru novega slovenskega izdelka, z deskarjem Markom Grilcem v glavni vlogi, ni prostora za dvome. Prihaja film, ki ga enostavno moramo videti!

Marko Grilc je na snowboard sceni že dolgo in nedvomno je med vsemi slovenskimi deskarji prostega sloga daleč najbolj uspešen tudi v svetovnem merilu. Od naslovov mladinskega svetovnega prvaka, preko nastopov v visokoproračunskih snowboard filmih, do zmage na najbolj legendarnem tekmovanju nasploh – Air&Style v Innsbrucku, je doživljal vzpone in padce, nabiral izkušnje in se krepil kot športnik in človek. Zvezdniško življenje se ga je dotaknilo in potegnilo v svoj vrtinec, a v sebi je vedno ostal le Grilo iz BS-a, ki gleda le naprej, energijo pa usmerja v nove projekte in izzive.

Snemanja dokumentarnega filma o njem se je za avstrijsko produkcijsko hišo Red Bull Media House lotila slovenska ekipa Bazamedia 2.1, z režiserjem in scenografistom Domnom Smerdelom za krmilom. Steven, kot ga kličejo prijatelji, se je izziva lotil nekoliko drugače in se žanrsko bolj kot portretu približal resničnostnemu konceptu, ob tem pa se je uspešno izognil nevarnemu ovinku, na katerem s ceste hitro zapelje večina “resničnostne” produkcije. Gledalca preprosto očara že kratek in duhovit najavni spot, ter ga pusti v želji, da si film čimprej ogleda v celoti.

Marka bomo v filmu spoznali skozi obveznosti in peripetije enega dneva, noči in jutra, sproti pa bomo izvedeli vse o njegovi karieri profesionalnega deskarja. V filmu se prepletajo strogo dokumentarni in igrani prizori, ki pa v celoti sledijo resničnim dogodkom in likom. Med drugim nas bo v vlogi mične švicarske novinarke očarala igralka Ula Furlan.

Dokumentarec nosi pomenljiv naslov – Grilomentary in bo premierno prikazan 23. decembra ob 21h, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Cena vstopnice, ki bodo kmalu v prodaji na blagajni Cankarjevega doma, bo 3 €, celoten izkupiček od prodaje pa bo namenjen fundaciji Wings For Life (www.wingsforlife.com).


[foto: Red Bull]


Marko Grilc [foto: Red Bull]

Leave a Comment