VIDEO: Proga v Mariboru pripravljena, pomagal tudi predsednik

Predsednik države Borut Pahor, ki je prevzel tudi častno pokroviteljstvo 49. Zlate lisice, je priskočil na pomoč delavcem na progi. V soboto dopoldan je najprej pomagal pri prepariranju proge z injekcijsko desko na zgornjem delu veleslaloma, nato pa je v teptalnem stroju sodeloval še pri razgrinjanju snega na spodnjem delu proge.


Predsednik države Borut Pahor je pomagal na mariborski strmini [foto: Nebojša Tejić/STA/up-rs.si]

Po delu na progi so častnega pokrovitelja Zlate lisice Boruta Pahorja v hotelu Arena predsednik organizacijskega odbora Drago Cotar, generalni sekretar Srečko Vilar in vodja tekmovanja Gorazd Bedrač informirali o dosedanjem delu priprav na pohorsko tekmovanje. Predsednik države si bo pod Pohorjem osebno ogledal nedeljski slalom.

Sicer pa so dan, ko je Pohorje doživelo pravo invazijo smučarjev – čez dan jih je bilo kar 4.500, polna so bila vsa parkirišča – so organizatorji 49. Zlate lisice končali preparacijo celotne proge, ki je tako sedaj praktično že pripravljena za tekmovanje. “Že v soboto zjutraj smo z injekcijsko desko z vodo preparirali zgornji del proge, na spodnjem pa smo čez dan končali z zasneževanjem in razgrnili ves sneg, ki ga je sedaj na vseh delih dovolj. Zvečer bomo z injekcijsko desko preparirali še spodnji del proge in s tem končali delo na snežni podlagi. V nedeljo bomo začeli postavljati zaščitne ograje in druge objekte na progi,” je dejal Gorazd Bedrač.

V Maribor je prispela že tudi tehnična ekipa TV Slovenija, ki bo izpeljala televizijski prenos 49. Zlate lisice. Kako veliko zanimanje vlada v svetu za mariborski svetovni pokal alpskih smučark dokazuje sporočilo mednarodne marketinške agencije Infront, lastnice TV pravic: “Tekmovanje iz Maribora bo neposredno prenašalo kar 14 svetovnih TV postaj!

Leave a Comment