Violinistka Vanessa Mae na Krvavcu do vstopnice za Soči

Na Krvavcu je v zadnjem obdobju intenzivno trenirala ena najslavnejših violinistk na svetu Vanessa Mae. Britanka, ki je nastopila z očetovim priimkom Vanakorn, se je rodila v Singapurju ter nekaj zadnjih let sanjarila o nastopu na olimpijskih igrah. V zadnjem obdobju se je na ta dogodek intenzivno pripravljala in na tekmah pretekli konec tedna na Krvavcu tudi izpolnila normo Mednarodne smučarske zveze (FIS). Na igrah v Sočiju bo nastopila pod tajsko zastavo, saj je po očetu prevzela tajsko državljanstvo.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Prav zaradi nje so tako v sodelovanju s ASK Triglav Kranj organizirali štiri veleslalomske tekme, dve sta šteli za točke FIS, dve pa za državno prvenstvo Tajske, v članski in mladinski konkurenci. V okrnjeni konkurenci je Vannesa na državnem prvenstvu prismučala do desetega mesta, na mladinskem pa do šestega. Ker je bila edina predstavnica svoje države, je tako osvojila oba naslova. Na FIS tekmah se je 35-letnica zavihtela na sedmo in deveto mesto.

Okrnjena konkurenca

Na petkovih tekmah sta najboljše vožnje prikazali Desiree Kopše in Naja Babnik, prva je namreč prišla do zmage in drugega mesta, slednja pa do zmage. Včeraj je bila na prvi tekmi najhitrejša Lucija Pezdiček, na drugi tekmi pa je prvo mesto zasedla Kopšetova.


Rezultati: FIS tekme .: Krvavec :. Veleslalom I (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Krvavec :. Veleslalom II (ž)
Rezultati: DP Tajske .: Krvavec :. Veleslalom (ž)
Rezultati: Mladinsko DP Tajske .: Krvavec :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment