Višnarjeva na tekaški tekmi v Ljubljani


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik]

Smučarji tekači se bodo v sredo, 31. avgusta 2011, ob 16.30 uri s startom na parkirišču pred Vodnim mestom Atlantis v BTC centru v Ljubljani, pomerili na nekoliko bolj zanimivi tekmi – na tekaških rolkah. V okviru poletnega pokala smučarjev tekačev bo tekmovanje v sprintu na izpadanje na progi dolžine 120 metrov.

Sredina tekma smučarjev tekačev na tekaških rolkah v prosti tehniki, je prva od serije tekem, ki si sledijo do prihoda zimske sezone in štejejo za Poletni pokal na tekaških rolkah Geoplin 2011. Smučarji tekači, na ta način v sklopu priprav na zimsko sezono, skrbijo za dobro pripravljenost na tekaških rolkah. S tekmovalci se bo pomerila tudi smučarska tekačica in olimpijka, Katja Višnar. Višnarjeva je v sklopu priprav na zimski tek na smučeh in na prihajajočo sezono, letošnje poletje na svetovnem rolkarskem prvenstvu na 200 metrov, v Norveškem Aureju slavila s tretjim mestom. Pri tem pa je prehitela večji del svetovne tekaške elite. V sprinterski preizkušnji je zaostala le za Björgnovo. “Kar malo neverjetno, da sem se borila s puncami, ki so zelo močne na distanci in jim še nikoli nisem bila tako blizu oziroma jih premagala. Skupno 5. mesto je rezultat, ki ga nisem pričakovala in je potrditev, da so poletni treningi in priprave do zdaj bile dobre in sem na pravi poti, da bo forma pozimi še boljša. Verjamem, da so takšne tekme z močno konkurenco najboljši trening, dobila pa sem še nekaj več dodatne motivacije.

Tekmovanja na rolkah so sicer bolj poznana v Skandinavskih državah, kjer organizirajo večje število tekmovanj, kot tudi svetovna prvenstva, postavljena pa so v središča večjih mest, med drugim tudi v Oslo.

Leave a Comment