Vonnova z zmago do velikega kristalnega globusa


Lindsey Vonn je znova slavila zmago [foto: GEPA]

Švedski Are je gostil osmi veleslalom sezone svetovnega pokala za dekleta. Ob nekaj stopinjah nad ničlo in ob oblačnem vremenu so se tekmovalke borile za čim boljšo uvrstitev. Posebno so se razmere poslabšala v finalu.

Vonnovi veliki kristalni globus

Zmage se je razveselila Lindsey Vonn. Američanka je vodila že po prvi seriji, v finalu pa izgubila le stotinko in se na koncu s prednostjo 48 stotink uvrstila pred Italijanko Federico Brignone. Vonnova je tako tudi postala zmagovalke svetovnega pokala, saj ima pred zadnjimi petimi tekmami neulovljivo prednost. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Viktoria Rebensburg (+1,05). Nemka je tako praktično že osvojila mali kristalni globus v veleslalomu, kjer ima pred Vonnovo 95 točk prednosti. Dokončna odločitev bo znana na finalu v Schladmingu prihodnji konec tedna.

Agererova v finalu iz drugega planeta

V finalni vožnji je odlično nastopila Lisa Magdalena Agerer. Mlada Italijanka je namreč napredovala za neverjetnih 21. mest, na koncu pa bila sedma ter s tem vknjižila rezultat kariere. Tik pred njo se je uvrstila Tina Maze (+1,59). Črnjanka je nastopila s štartno številko 2, na prvi progi izkoristila dobre pogoje ter se v finale uvrstila s petim mestom. Druga vožnja se ji ni izšla po načrtih, a je bila ob prihodu v cilj videti zadovoljna. Ob pogledu na semafor smo jo našli na šestem mestu.


Tina Maze [foto: GEPA]

Ana Drev je bila na prvi vožnji dobro na poti, vendar je proti koncu proge Olympia napravila napako in odstopila. Tretja predstavnica Mataja Robnik je prišla do cilja, vendar je na 32. mestu ostala brez finalnega nastopa. Za drugo vožnjo bi morala biti hitrejša za 21 stotink sekunde.

Žal moram povedati, da se je proga malo pred startno številko 30 predrla. Pogoji so bili takrat najslabši, tekmovalke so imele velike težave, saj so se naredili ostri robovi. Nato je vsaka od tekmovalk te robove počasi odstranjevala, pri številki 40 so bili tako že odstranjeni. Imeli smo prave spomladanske razmere. Mateji je malo zmanjkalo za drugo vožnjo. Če opravi brez napake je lahko v finalu, drugače ne. Treba bo več tvegati v vožnji, mora pokazati več drznosti,” je po tekmi dejal trener Denis Šteharnik. Dekleta bodo po povratku iz Aareja opravila dvodnevni trening za tem pa sledi odhod na finale evropskega pokala v italijansko Pilo.

V soboto je na sporedu še slalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment