Vonnovi še tretja zmaga v Lake Louisu


Lindsey Vonn [foto: U.S. ski team]

Danes so bile v Lake Louisu idealne razmere, predvsem odlična vidljivost. Spet pa je slavila Američanka Lindsey Vonn, kar je zanjo že tretja zmaga v treh dneh tekmovanj v Kanadi. Kljub temu je bila njena prednost pred zasledovalkami manjša kot na tekmah pred tem. Drugouvrščena Avstrijka Anna Fenninger je tako zaostala le za devetnajst stotink sekunde. Tretja je bila še ena Američanka Julia Mancuso (+0,71).

Tini Maze tudi tretji nastop v Lake Louisu ni uspel najbolje. V cilj je prišla kot 17., na koncu pa izgubila še eno mesto in tako končala na 18. mestu. Ilka Štuhec je bila tokrat prepočasna za tridesetrico, tretja slovenska predstavnica Maruša Ferk pa je odstopila.

Trener Andrej Možina je najprej opisal vzrok odstopa Maruše: “V zadnjem loku ji je smučka prehitro zagrabila, tako da jo je potegnilo mimo vrat,” in nato še ocenil nastop Ilke: “Danes je bila mogoče za odtenek preveč rezervirana v strmini, tako da ni razvila potrebne hitrosti in tega se tudi sama zaveda. Danes žal ni bila “ta prava”. Škoda, saj bi se dalo priti do točk, a vseeno gremo pozitivno naprej v Beaver Creek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (ž)Najboljše na današnji superveleslalomski preizkušnji: Anna Fenninger, Lindsey Vonn, Julia Mancuso [foto: GEPA]

Leave a Comment