Vse poti vodijo na Roglo

Slovenska alpsko-deskarska reprezentanca je včeraj in v soboto opravila še zadnja treninga na progi Jasa na Rogli, ki bo konec tedna (20.1 in 21.1.) gostila zadnja paralelna veleslaloma za svetovni pokal v kvalifikacijskem obdobju za letošnje olimpijske igre. Z današnjim dnem namreč trening na prizorišču tekem ni več dovoljen.


Na Rogli se bodo znova zbrali najboljši deskarji [foto: Miha Matavž/FIS]

Z Bad Gasteina smo na Roglo odpotovali takoj po petkovi posamični tekmi. Tako smo na domačem terenu lahko opravili dva zelo kakovostna treninga. V soboto zgodaj zjutraj smo bili na Jasi sami, včeraj so se nam pridružili še Kitajci in Rusi. Res zadovoljen sem z opravljenim,˝ nam je po vrnitvi s Pohorja sporočil glavni trener alpskih disciplin Izidor Šušteršič, ki je varovancem danes in v torek odredil počitek, v sredo pa se znova zberejo v Kranjski Gori, kjer bodo na podkorenski strmini predvidoma trenirali vse do četrtka. “V tem trenutku vse alpsko-deskarske poti vodijo na Roglo. Tam bo gneča, zato je umik v povsem drugo okolje in na drug teren pred domačim vrhuncem sezone smiselen, koristil pa bo tudi kot priprava na naslednji tekmi, ki nas čakata na zadnji januarski vikend v bolgarskem Banskem,” je pragmatičen Šušteršič, ki bo na Rogli na obeh tekmah lahko računal na Roka Marguča, Žana Koširja, Jureta Hafnerja, Tima Mastnaka, Glorio Kotnik in Ivo Polanec. Dekletoma se bo na eni tekmi na Rogli (za drugo vikend preizkušnjo si je izbrala tekmo v za evropski pokal v avstrijskem Lachtalu) po vsej verjetnosti pridružila tudi mladinka Sara Goltes, mladi Črt Ikovic pa bo cel konec tedna preživel na evropskem pokalu v avstrijskem Lachtalu.

Vse ljubitelje hitrega in razburljivega deskarskega dvobojevanja vabim, da se nam pridružite na Rogil!. Ne bo vam žal,” obljublja naš trener, ki bo sveže podrobnosti iz našega tabora slovenski športni javnosti sporočil že jutri dopoldan (ob 12. uri) v Hotelu Planja na Rogli, ko bo eden izmed gostov novinarske konference podjetja Unitur d.o.o. in Organizacijskega komiteja tekem za svetovni pokal na Rogli.

Leave a Comment