Vseh šest Slovencev na jutrišnji tekmi

Na manjši skakalnici v Harrachovu sta danes potekala prva treninga, nato pa še kvalifikacije za jutrišnjo tekmo, ki bo na sporedu ob 17.00. Ponovno, tako kot prejšnjič v Lillehammerju, se je na skakalnici Certak najbolje znašel Norvežan Vegard Haukoe-Sklett. V slabših pogojih je z daljavo 128,5 m prehitel Stefana Hulo, ki je ob veliki pomoči vetra skočil še pet metrov dlje. Na koncu je Hula končal na tretjem mestu, takoj za še enim Norvežanom, Tomom Hildejem, ki je v kvalifikacijah dosegel daljavo 127,5 m. Sicer sta se oba Norvežana dobro odrezala tudi na obeh današnjih treningih. Sklett je bil 6. in 3., Hilde pa 5. in 2.

Spomnimo: Tudi na petkovih kvalifikacijah prejšnji teden v Lillehammerju  je na vrhu razpredelnice kraljevala norveška zastava, Sklett in Romoeren sta suvereno stala na prvem oziroma drugem mestu. Toda naslednji dan se na tekmi nista najbolje znašla in pristala pri repu razvrstitev. Sklett je pristal na skromnem 23. mestu, Romoerenu pa se ni uspelo uvrstiti niti na tekmo. Upajmo, da se zgodba iz Lillehammerja ne bo ponovila tudi v Harrachovu.

Vegard Haukoe-Sklett
Se bo Vegard Haukoe-Sklett tudi jutri na tekmi odrezal tako dobro? [foto: FIS]

Vsem šestim slovenskim orlom se je uspelo uvrstiti na jutrišnjo tekmo. Najboljši Slovenec je bil Jernej Damjan, ki si je z daljavo 125 m delil 6. mesto z domačinom Jakubom Jando. Robert Kranjec (121,5 m) je zasedel 15. mesto, Dejan Judež (122,5) je bil 22., Peter Prevc (119,5) 25., Jurij Tepeš (117,5) 27., Jure Šinkovec (110,5 m) pa 31.

Jernej Damjan
Jernej Damjan [foto: FIS]

Na prvem treningu je zablestel Gregor Schlierenzauer, ko je skočil 138 m, v kvalifikacijah pa le meter manj. Ker je Avstrijec trenutno drugi v seštevku svetovnega pokala, je bil že neposredno uvrščen na tekmo. Drugi najdaljši je bil Nemec Richard Freitag, ki je doskočil pri 133,5 m. Thomas Morgenstern in zmagovalec vseh treh posamičnih tekem Andreas Kofler sta bila v kvalifikacijah skromna. Skočila sta 118,5 m oziroma 114,5 m, potem, ko sta imela popoldne na prvem treningu več sreče z vetrovnimi razmerami in oba presegla znamko 130 metrov.

Padca Romana Koudelke in Dejana Judeža

Čehi na nadaljevanje tekmovanja ne morejo gledati optimistično. Na treningu je namreč grdo padel njihov trenutno najboljši skakalec. Že v samem letu so se Koudelki pretrgale vezi na smučeh in padec je bil še pred doskokom neizbežen. Dejan Judež je nastopil na kvalifikacijah, tako da njegov padec ob doskoku ni bil tako resen.

Roman Koudelka
Poškodovanega Koudelko so takoj odpeljali v bolnišnico [foto: FIS]


Rezultati: Svetovni pokal .: Harrachov :. Kvalifikacije


Leave a Comment