Vstopnice za Planico so še na voljo

V Planici prodamo približno 20% kart v predprodaji. Za sobotno prireditev je letošnji odstotek nekaj odstotkov višji kot pretekla leta, kar pomeni, da planiška prireditev za soboto niti slučajno še ni razprodana!” je govorice o razprodani tekmi demantiral generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.

Vsi tisti, ki se v soboto, ko je pričakovati največji naval obiskovalcev, odpravljate proti dolini pod Poncami, velja opozoriti, da se od doma odpravite pravočasno, saj se bo zaradi gneče čas potovanja podaljšal.


Za parkiranje tik ob prireditvenem prostoru bo potrebno imeti posebno dovolilnico [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Poseben režim vstopnic v soboto

V soboto bo za vse obiskovalcev veljal poseben režim. Avtobusi in kombiji bodo na avtocesti ob izvozu Hrušica napoteni proti nekdanjemu mejnemu prehodu Karavanke, kjer bodo lahko kupili vstopnice in ob tem prejeli posebno dovolilnico, ki bo dovoljevala dostop do Planice. Tu bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici. “Pred Planico v začasnem krožnem križišču se bo vršila selekcija avtobusov in kombijev, ki bodo oz. ne bodo imeli dovolilnice. Tisti, ki ne bodo imeli dovolilnice, bodo šli naravnost, ostali pa proti Planici. To velja le za soboto!” je novost obrazložil Jože Ajdišek, ki je pri OK Planice zadolžen za promet.

Leave a Comment