Vtičeva na Ljubno s popotnico 10. mesta

Maja Vtič je na drugi tekmi smučark skakalk v avstrijskem Hinzenbachu z 10. mestom poskrbela za lepo popotnico pred domačimi tekmami na Ljubnem ob Savinji. Špela Rogelj je bila 14., rezultat sezone je postavila Urša Bogataj. Nova zmaga za Saro Takanaši.

Tudi za drugo tekmo smučark skakalk v avstrijskem Hinzenbachu kvalifikacije niso bile potrebne, saj je bilo na štartu znova 40 skakalk. Žal se tudi tokrat med najboljšo trideseterico ni uspelo prebiti Evi Logar, ki je z 72 metri in 84,4 točkami tokrat zasedla 32. mesto, 0,9 točk za trideseterico najboljši. Zelo dobro je v prvi seriji skočila Urša Bogataj, ki je bila po 82 metrih in 103,2 točkah zelo zadovoljna, zasedala pa je 17. mesto. Dve mesti višje je končala Špela Rogelj z 82.5 metri in 107,0 točkami, najboljša pa je bila tokrat Maja Vtič s 83 metri in 111,9 točkami na 11. mestu.


Maja Vtič je zasedla 10. mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na samem vrhu veliko novega ni bilo. Sara Takanaši je vodila z daljavo prve serije, 89 metri in 127,0 točkami. Drugo mesto je zasedala Nemka Carina Vogt z 88 metri ter 122,3 točkami, tretja je bila še ena Nemka, Katharina Althaus s 86 metri ter 121,4 točkami.

V finalu vse pridobile eno mesto

V finalni seriji je Bogatajeva še enkrat izpolnila svoja pričakovanja in s 83.5 metri ter skupno 210,0 točkami napredovala še za eno mesto in je tako znova postavila rezultat sezone, bila je 16. V finalu je mesto pridobila tudi Rogljeva, ki je pristala pri 84.5 metrih, za 14. mesto pa je bilo danes dovolj 219,7 točk. Eno mesto je v finalni seriji pridobila tudi Vtičeva, ki je s 87 metri in 229,9 točkami zaokrožila najboljšo deseterico tekmovalk. To ji je uspelo sedmič v sezoni.

52. zmago v svetovnem pokalu je zanesljivo vpisala Takanašijeva, ki je v finalu z 92 metri poskrbela za daljavo dneva. Z 254,8 točkami je dobro odgovorila na napad Vogtove, ki je skočila 91 metrov in zbrala 250,0 točk. Na tretje mesto se je z 89.5 metri prebila Norvežanka Maren Lundby.

Po današnji tekmi je črto znova potegnil Stane Baloh, ki bo več besed dekletom prepustil na jutrišnjem druženju z novinarji: “Danes smo vseeno lahko bolj zadovoljni. Vse punce so v finalu pridobila mesta. To je sigurno drug občutek. Ne bom rekel, da nam je ne vem koliko lažje pred Ljubnim, a zdaj se je potrebno samo umiriti. Energija je bila prava, boljša na mizi. A te napake, ki so malo preveč grobe, se nam še vedno dogajajo in ne moremo preskočiti za pet mest naprej. Danes bi res pohvalil Uršo, ki je že včeraj pokazala dobre skoke, danes pa še boljše in je pred Ljubnim dosegla najboljšo letošnjo uvrstitev s 16. mestom. Špela se še ubada s položajem in odskokom. Danes je bila smučina še malo mokra, zato je bilo potrebno dobro drseti, da se niso dogajale še bolj grobe napake. Zdaj gremo direktno domov, jutri nas čaka novinarska konferenca, potem bomo pa glede na vreme videli, če bomo v torek ali sredno na Ljubnem opravili miren trening. Upam, da si punce ne bodo naložile preveč bremena, potrebno se je prepustiti tej množici navijačev, ki bodo sigurno prišli. Na Ljubnem bi radi pokazali najboljše skoke letos.

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se prihodnji konec tedna nadaljuje na Ljubnem ob Savinji.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach
Izjava: Stane Baloh (.mp3)


Leave a Comment