Za konec štiri uvrstitve med dvasjeterico

S tekmami na razdalji so se končala tekmovanja za FIS točke v finski Saariselki in norveškem Beitostoelnu. Na 10 km razdalji v prostem koraku je Alenka Čebašek osvojila 7. mesto, Eva Urevc in Lea Einfalt sta bili 15. in 16.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Omenjena dekleta so tekmovala v Saariselki in so na zadnjem preizkusu pred začetkom svetovnega pokala prihodnji konec tedna v Ruki vpisala zelo vzpodbudne rezultate v konkurenci 47 deklet. Zmagala je Francozinja Coraline Thomas Huge, Čebaškova je zaostala 1:06,0, Urevčeva 1:49,0 in Einfaltova 1:55,0. Druga, Anna Ševčenko, je denimo zaostala 49 sekund. Fantje so tekli na 15 km preizkušnji, zmage se je pred petimi Belorusi veselil Bolgar Veselin TsinzovMiha Šimenc je s 14. mestom in zaostankom 2:14,0 potrdil visok nivo pripravljenosti med 58 tekmovalci.

Na Norveškem so tekmovanja potekala na enakih razdaljah in v enaki tehniki. Manca Slabanja je bila na 21. mestu tretja najboljša Nenorvežanka, za zmagovalko Marit Björgen je zaostala 3:02,1, za denimo 5. mestom pa dobri dve minuti. Vesna Fabjan je z zaostankom 3:13,9 osvojila 24. mesto, Anita Klemenčič je na 29. mestu zaostala 3:50,8. Na štartu je bilo 58 tekmovalk. Kot vselej v teh dneh, je bila najmočnejša konkurenca pri fantih v Beitostoelnu. Med 124 tekmovalci sta Benjamin Črv in Miha Ličeh osvojila 98. oz. 111. mesto, med prvo 24-terico uvrščenih se je od Nenorvežanov na 4. mestu uspel prebiti le Britanec Andrew Musgrave.

Svetovni pokal se začne v petek s sprintersko preizkušnjo v drsalnem koraku, sledita še sobotni tekmi na razdalji v klasiki in nedeljsko zasledovanje v prosti tehniki.


Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. 10 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Saariselka :. 15 km (m)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 10 km (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen :. 15 km (m)


Leave a Comment