Za zaključek Seefelda Jelenko 28.

Za zaključek tridnevnega programa nordijskih kombinatorcev v avstrijskem Seefeldu je tekmovalce pričakalo močne sneženje. Žirija tekmovanja je imela tako obilico dela, da je izpeljala tekmovanje. Skakalni del se je pričel s kar dvourno zamudo, tako da so izpeljali le eno od napovedanih dveh serijah. Iz tega razloga je bila potem spremenjena tudi tekaška dolžina iz 15 na 10 km.

Na današnji preizkušnji so se na skakalnico tekmovalci podali z zaostanki iz včerajšnje tekme, saj v Avstriji tekmovanje poteka po posebno ″triple″ obliki tekmovanja. Na skakalnici je vodstvo prevzel Japonec Akito Watabe (98,0 m), ki z drugim Nemcem Ericom Frenzlom (97,5) glede na včerajšnjo tekmo le zamenjal mesti. Slednji je sicer padel, tako da je imel sorazmerno velik zaostanek pred tekom (56 s). Marjan Jelenko je znova nastopil odlično, saj je 98,0 m napredoval iz 23. na 18. mesto. Če bi kombinatorci nastopili brez predhodnih zaostankov, bi imel Marjan tretjo oceno skakalnega dela.


Marjan Jelenko [foto: OK Val di Fiemme]

Na tekaškem delu je Frenzel kljub sorazmerno velikem zaostanku prišel do gladke zmage in tako slavil zmago. Pred Watabejem je imel 18,7 sekund prednosti. Tretje mesto je ohranil Nemec Fabian Riessle. Marjan se je boril po svojih najboljših ter na zahtevni progi z novim snegom nekaj mest izgubil ter se uvrstil na končno 28.

Današnja tekma se ni izšla po naših načrtih. Borili smo se do konca. Težko je bilo namreč izbrati prave smuči zaradi močnega sneženja. Marjan je napravil odličen skok, če bi bila individualna tekma bi imel tretjo oceno, kar je dobra osnova za nadaljnje tekme. Na teku se je poznala tudi slabša regeneracija, saj seboj nimamo fizioterapevta. Regeneracija je vsekakor slabša kot pri konkurenci, kjer imajo to dobro poskrbljeno. Morda tudi ni bil njegov dan. Borili smo se za vsako točko. Tekmo smo prestavljali zaradi sneženje. Začetek bi moral biti ob 10:30, na koncu smo začeli 13:15. Bili so težki pogoji. Za nas je bil to najbolj uspešen vikend. V Oslu upamo na vnovičen lep rezultat. Čim hitreje odhajamo domov. Jutri imamo v domovini že normalen trening, torek skačemo v Planici in v sredo gremo Norveški,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnjo soboto s tekmo v norveškem Trondheimu.


Rezultati: Svetovni pokal .: SeefeldIzjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment