Začetek predprodaje kart na Mariborskem Pohorju


Maribor [foto: Klemen Zibelnik]

Zima že trka na vrata, največje slovensko smučišče – Mariborsko Pohorje pa bo letos atraktivnejše in dostopnejše za smuke željne goste. Z nakupom nočne sezonske vozovnice in različnih družinskih vozovnic se smučarjem obeta najcenejša smuka v Sloveniji.

Z današnjim dnem se na Pohorski vzpenjači pričenja predprodaja sezonskih in dnevnih smučarskih vozovnic. Kot posebnost bodo gostje deležni predvsem nižjih cen sezonskih vozovnic kot leto poprej. Cena sezonske vozovnice za odraslo osebo v predprodaji znaša € 480, za mladino in seniorje € 400 in otroke € 250. Kot novost pa, so letos še posebej ugodne smučarske vozovnice za tri ali štiri članske družine, kjer bo štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka) odštela samo neverjetnih € 241 na osebo. Kot vsa leta doslej bodo vozovnice veljale poleg Mariborskega še za Areško in Ribniško Pohorje, Kope ter Kranjsko Goro. S tem so v podjetju prisluhnili željam gostov in omogočili ugodnejšo smuko družinam. Tako bo tudi letos organizirana šola smučanja, različni dnevni in tedenski tečaji ter šola smučanja za hotelske in ostale goste nastanjene na Pohorju. Pohorje bo tudi privlačnejše v večernih urah, saj bodo gostje lahko najdaljšo nočno smuko v Evropi uporabljali za € 250 na osebo v celotni zimski sezoni.

Novost je letos tudi lokacija predprodaje in odpiralni časi blagajn. Na Pohorski Vzpenjači bodo prijazne uslužbenke na voljo vsak delavnik med 10.00 in 18.00 uro, v soboto med 9.00 in 12.00, medtem, ko bo zadnji dan predprodaje, 29. oktobra blagajna odprta med 9.00 in 18.00 uro. Vse informacije o vozovnicah in plačilih bodo gostje prejeli na telefonski številki 05 925 90 00, elektronskem naslovu vozovnice@sc-pohorje.si, spletni strani www.pohorje.org ali pa osebno na blagajni Pohorske Vzpenjače.

Tudi letošnje leto ni minilo brez določenih vlaganj v varnost in posodobitev sistema zasneževanja ter številne protikorozijske ukrepe in zatravitve na smučiščih. Poleg varnosti, kateri se je letos namenilo veliko pozornosti so v podjetju opravili zaključna dela na novi gondoli, uredili okolico zelenih površin in mirujočega prometa. Na večini žičniških in vlečniških naprav so se posodobili varnostni sklopi, na dvosedežnici Radvanje pa bo pred začetkom zimske sezone opravljen še generalni remont.

Leave a Comment