Zadnja potnica na Silvestrsko turnejo je Maja Vtič

Glavni trener ženske skakalne reprezentance, Zoran Zupančič, je danes določil šest skakalk, ki bodo nastopila na uvodnih preizkušnjah 2. Silvestrske turneje.


Maja Vtič [foto: Jure Makovec / OK Ljubno]

V torek se Silvestrska turneja začne s kvalifikacijami v avstrijskem Beljaku, kjer bosta tekmi na sporedu v sredo in četrtek. Beljak bo prvič gostil ženski svetovni pokal, nazadnje so se točke najvišjega nivoja na Koroškem delile pred petnajstimi leti v moški konkurenci. Zoran Zupančič, glavni trener naše reprezentance, je po treningu v Planici določil šesterico skakalk, ki bo začela turnejo v Avstriji. Že prej je bilo znano, da imajo mesto zagotovljeno Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec in Nika Prevc, na državnem prvenstvu je mesto v ekipi potrdila tudi Katra Komar, kot zadnja pa se je v ekipo uvrstila v minulem tednu obolela Maja Vtič.

Po tekmah v Beljaku se bo karavana v petek preselila na Ljubno ob Savinji, kjer bo nastopilo dvanajst slovenskih skakalk, največ kar jih lahko, saj bo naša reprezentanca izkoristila pravico do nacionalnega paketa. Ob omenjeni šesterici bodo na Ljubnem skakale še Taja Bodlaj, Nejka Repinc Zupančič, Nika Vetrih, Nika Krašovic, Tinkara Komar in Ajda Košnjek.

Leave a Comment