Zadnja tekma Geigerju, celinski pokal Wolnyu

Norveški Trondheim je gostil zadnjo tekmo poletnega celinskega pokala v smučarskih skokih. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je tokrat stopil Nemec Karl Geiger, ki je bil po prvi seriji drugi za Avstrijcem Manuelom Poppingerjem. Slednji je v drugo nastopil nekoliko slabše in tako zdrsnil na nehvaležno četrto mesto. Tako je do srebrne medalje z najboljšim finalnim nastopom prišel še en Nemec Markus Eisenbichler, tretji pa je bil Čeh Antonin Hajek.


Celinski pokal je pripadel Jakubu Wolnyu [foto: Ania Trybus/smucka]

Slovenski skakalci tokrat niso krojili razpleta povsem na vrhu. Anže Semenič je bil sedmi, Žiga Mandl 25., Anže Lanišek 30., Ernest Prislič 41., Gašper Bartol 44. in Dejan Judež 45.

Skupni zmagovalec celinskega pokala je tako postal Poljak Jakub Wolny (515 točk), drugi je Cene Prevc (482), tretji pa Miran Zupančič (461). Peter Prevc (439) je četrti, Lanišek (346) šesti, Andraž Pograjc (322) sedmi, Jure Šinkovec (318) osmi, Mitja Mežnar (247) 11., …

V ženski konkurenci je slavila Japonka Sarah Takanashi, edina slovenska predstavnica Agata Stare je bila diskvalificirana.


Rezultati: Celinski pokal .: Trondheim (m)
Rezultati: Celinski pokal .: Trondheim (ž)


Leave a Comment