Zaključek celinskega pokala v Planici

V Planici so se tekmovanja celinskega pokala v smučarskem teku končala s preizkušnjami na razdalji v prosti tehniki. Med članicami (10 km) je tokrat slavila Italijanka Giulia Stuerz, ki je bila boljša od rojakinje Catarine Ganz in Kanadčanke Emily Nishikawe. Barbara Jezeršek je končala kot 13., Manca Slabanja 17., Eva Urevc 26. in Anja Žavbi Kunaver 27.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med dekleti do 20 let (5 km) je bila najhitrejša Nemka Katharina Hennig, na zmagovalnem odru pa se ji pridružili Francozinja Laura Chamiot Maitral in Švicarka Lydia Hiernickel. Do točk so izmed Slovenk prišle Anja Mandeljc (7.), Anita Klemenčič (20.) in Neža Rupnik (30.).

Člani so se pomerili na 15 km, do zmage pa je prišel Francoz Clement Parisse, ki je bil boljši od rojaka Valentina Chauvina in Italijana Paola Fantona. Slovenska predstavnika Domen Potočnik (42.) in Miha Šimenc (51.) sta ostala brez točk.

Francoz Jules Lapierre pa je bil zmagovalec med fanti do 20 let (10 km). Drugo mesto je osvojil Čeh Michal Novak, tretji pa je bil Poljak Dominik Bury. Točke je tokrat osvojil Benjamin Črv, ki je bil 20.


Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. članice
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. člani
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. dekleta do 20 let
Rezultati: Celinski pokal .: Planica :. fantje do 20 let


Leave a Comment