Žan Košir: “Naj bo leto 2013 v znamenju enomestnih številk!”


Žan Košir je zadovoljen z letom 2012 [foto: Oliver Kraus/FIS]

Če se ozrem nazaj, mirno lahko rečem, da sem zadovoljen,” iztekajoče leto ocenjuje tržiški deskar Žan Košir in dodaja, da bi rezultatsko sicer lahko bilo morda tudi malenkost uspešnejše. Perfekcionist pač. Zaveda se, da je bilo na dosegu roke mnogo več in zato se s ciljem “hitreje & više” znova in znova proaktivno loteva projektov, ki so povezani z njegovo strastjo – alpskim deskanjem na snegu. “Da so edina konstanta spremembe, je dejal že Einstein,” razmišlja Košir in zagotavlja, da ima dovolj pozitivne energije za razvijanje idej ter doseganje etapnih in končnih ciljev. Ti so seveda visoki, najvišji.

V novo leto bo Žan skočil na Krvavcu, nato pa ga čaka niz tekem, kjer bo napadal najvišja mesta. V začetku januarja ga bo v Bad Gasteinu, že tradicionalno, spremljal avtobus energičnih navijačev. Zelo podobno bi utegnilo biti tudi februarja, ko se bodo najboljši deskarji zbrali na Rogli. Še prej pa bo konec januarja v Kanadi, kjer je deskanje precej bolj v središču pozornosti kot v Evropi, deskal na svetovnem prvenstvu. Pritisk? “Kje pa. Tako v Avstriji kot na Rogli bo glasno, zelo glasno. Navijači mi dajo krila, gre za pozitivno motivacijo,” nam je povedal Košir, ki mu poseben izziv seveda predstavlja svetovno prvenstvo v Stonehamu. “Tako fizično kot mentalno se znam pripraviti na največje tekme. Trenutno se počutim zelo, zelo dobro. Tako v slalomu kot veleslalomu,“je samozavesten Košir.


V letu 2013 bodo med drugim na sporedu tudi tekme na Rogli in svetovno prvenstvo v Stonehamu [foto: Oliver Kraus/FIS]

Pomembnejše tekme v Severni Ameriki so vedno spektakularne. Tokrat organizatorji pripravljajo tudi novost v ciljni ravnini, obetajo se neke vrste roller zavoji ter pro jumpi.”Kot mladinec sem vozil tudi deskarski kros. Ne bojim se tovrstnih novosti. Zagotovo bo spektakularno,” zatrjuje Žan, ki si želi, da bilo leto 2013 rezultatsko v znamenju številk, ki sestavljajo letnico. “Brez ničel, seveda!,” zaključuje Žan, ki torej v ritmu ena-dva-tri namerava nadaljevati vsaj do olimpijskih iger v Sočiju. Držimo pesti!

Leave a Comment