Žan Košir osmi v Stonehamu

V Stonehamu smo spremljali nove slovenske nastope. Po tekmovanju v snežnem žlebu je prišel na vrsto še paralelni veleslalom, na katerem je v ženski konkurenci nastopila Gloria Kotnik, v moški pa Rok Flander, Jernej Demšar, Žan Košir in Rok Marguč.

Kotnikova ni uspela napredovati v izločilne boje, saj je bila po kvalifikacijskih nastopih diskvalificirana, osmine finala pa tokrat nista videla tudi Flander in Demšar, ki sta postavila 21. oziroma 39. čas.


Žan Košir [foto: Ana Seliškar]

Košir je z 11. časom kvalifikacij v osmini finala najprej srečal domačina Morisona, Marguč, ki je imel 16. čas pa se je pomeril z najboljšim iz kvalifikacij, Avstrijcem Karlom, takrat vodilnim deskarjem v seštevku točk paralelnih disciplin.

Marguč je bil od tekmeca počasnejši v obeh vožnjah, medtem ko se je Košir odrezal precej bolje, predvsem po zaslugi odlične druge vožnje. Napredoval je v četrtfinale, kjer je srečal Avstrijca Veitha, ki je bil nato boljši od našega deskarja.

Košir je na koncu zasedel osmo mesto, Marguč pa je bil šestnajsti. Zmagal je Avstrijec Prommegger, Veith je osvojil drugo mesto, na stopničke pa je prišel še Švicar Galmarini.


Rezultati: Svetovni pokal .: Stoneham :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Stoneham :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment