Žan Košir: “Poletje bo pestro”


Poletje bo pestro. Časa za počitek bo vse manj [foto: osebni arhiv]

Kljub temu, da je zima še zelo daleč je tržiški deskar na snegu Žan Košir v mesecu maju “stopil na plin” in se že vneto pripravlja na novo sezono. Le-ta se bo že tradicionalno pričela oktobra s paralelnim slalomom v snežni dvorani na Nizozemskem. “V aprilu sem se ob zmerni vadbi in uživanju v športih za katere med sezono ne najdem časa sprostil in spočil. Obdobje regeneracije sem zaključil s tradicionalno prvomajsko kolesarsko etapo Alpe – Adria. S kolegoma Mitjo Oraničem (slovenski reprezentant v nordijski kombinaciji, op.p) in Matijo Grašičem smo se s cestnimi kolesi odpravili na hrvaško obalo. Spomladi sem užival tudi na gorskem kolesu, med drugim sem skupaj z reprezentančnima kolegoma Jernejem Demšarjem in Juretom Hafnerjem užival na pobočjih Bike Park-a na Pohorju,” pravi Košir, ki je pod nadzorstvom kondicijskega trenerja Klemna Jakšeta, ki skrbi tudi za smučarja Janeza Jazbeca in tenisača Blaža Kavčiča, že zakorakal v obdobje, ko ni več prostora za naključja in improvizacijo.

Košir se dobro znajde tudi na gorskem kolesu [foto: osebni arhiv]

Žan, ki je v preteklih letih v zgodnjem pripravljalnem obdobju delal predvsem na moči, se bo to pomlad in poletje bolj posvetil vadbi za čim večji izkoristek moči. “Hitrost, motorika, izkoristek moči. Tako bo poleg uteži več prostora za športe v naravi. Tudi meni ljubo kolesarstvo v vseh oblikah bo redno na sporedu. Morda bomo kakšen skupen trening opravil tudi s smučarjem Jazbecem in tenisačem Kavčičem ter tako razbili monotonost ,” razmišlja Tržičan, ki je ob tej priložnosti namenil kompliment tenisaču Kavčiču za predstave na pariškem grand slamu.
Košir, ki je lani zamenjal proizvajalca desk, je v maju na avstrijskem Mőlltalu opravil tudi testiranje opreme. “Skupaj z Avstrijcem Ingemarjem Walderjem, ki prav tako vozi na švicarskih deskah Oxess, sva testirala novosti in ocenila kaj je prinesel razvoj. Zadovoljen sem, seveda pa bo še potrebno dodelati malenkosti, tako da bo material pred prvimi resnimi pripravami na snegu optimalen,” zaključuje Košir, ki ga v juniju poleg treninga čaka še ena prijetna obveznost – srečanje z navijači, ki so se v pretekli sezoni znova izkazali z navijanjem na tekmi svetovnega pokala.


Po testiranju opreme maja na Mölltalu [foto: osebni arhiv]

Leave a Comment