Žan Košir pripravljen za Aroso

Z nedeljskim paralelnim veleslalomom v švicarski Arosi alpski deskarji na snegu pričenjajo marčevsko serijo zadnjih treh tekem za svetovni pokal. V zimsko-športno središče, kjer je Rok Flander na svetovnem prvenstvu leta 2007 postal svetovni prvak, se po mini pripravah na domačih tleh optimistično odpravlja tudi edini letošnji slovenski zmagovalec tekme za svetovni pokal, Žan Košir, ki trenutno zaseda tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala paralelnih disciplin.


Žan Košir [foto: Damijan Rifl]

V Aroso se rad vračam. Nastanitev je tam znova in znova odlična, Švicarji nasploh dobro poskrbijo za nas, tako da se tam počutim kot doma. Nenazadnje sem na tem prizorišču leta 2008 prvič stopil na zmagovalni oder (3. mesto v PSL, op.p). Tudi letos bi mi tak rezultat v boju za visoko uvrstitev v skupnem seštevku paralelnih disciplin prišel še kako prav,” pravi Košir, ki se je pred odhodom na ˝švicarsko-špansko-italijansko PGS turnejo˝ pripravljal doma. “Treniral sem na Krvavcu, v Kranjski Gori in na Soriški planini, torej na različnih terenih. Pogoji za delo so bili povsod odlični. Po smoli s snežnimi razmerami med ˝rusko turnejo˝ sem tokrat izredno zadovoljen z opravljenim delom,” je optimističen Tržičan, ki je poleg treningov na snegu, s kondicijskim trenerjem opravil tudi nekaj specifičnih treningov na suhem.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Nosilec srebne kolajne v skupnem seštevku slalomskega svetovnega pokala se v Aroso, kjer bo že enainsedemdesetič nastopil na tekmi za svetovni pokal, odpravlja danes. V petek bo na prizorišču tekme opravil še zadnji trening, nato pa sledi boj za vrh v skupnem seštevku svetovnega pokala paralelnih disciplin, kjer sta trenutno vodilna Južni Tirolec Roland Fischnaller in Andeas Prommeger s Solnograškega. Slednja bosta v Švici zabeležila jubilejni 150 (Italijan) oz. 200 (Avstrijec) nastop v svetovnem pokalu.

Leave a Comment