Zastava univerzijade v rokah Mariborčanov


Srečko Vilar, Georgu E. Killianu in Tomaž Kancler [foto: Maja Hren]

V soboto je bil v hotelu Palan v turškem Erzurumu sprejem predsednika organizacijskega odbora Univerzijade 2013 v Mariboru Toneta Vogrinca, veleposlanika Republike Slovenije v Ankari dr. Milana Jazbeca in podžupana Mestne občine Maribor Tomaža Kanclerja za delegate držav udeleženk Univerzijade. Sprejema so se udeležili tudi direktor podjetja Univerzijada d.o.o. Srečko Vilar, direktor Direktorata za šport na MŠŠ Marko Rajšter in Darko Repenšek, vodja sektorja za razvoj in investicije na MŠŠ.

Ker je Slovenija naslednji gostitelj Zimske univerzijade so se na povabilo odzvale praktično vse delegacije, ki jih je kot prvi pozdravil veleposlanik dr. Milan Jazbec, predstavnici slovenske delegacije je izročil darilo za športnike, ki so prejeli medaljo, nato pa je Tone Vogrinec pohvalil turške organizatorje in jih čez dve leti povabil v Maribor. Podžupan MOM Kancler in Vilar sta predsedniku Mednarodne univerzitetne športne zveze Georgu E. Killianu predala darilo – knjigo o Pohorju.

V nedeljo je bila v okviru zaključne slovesnosti uradna predaja zastave iz rok turških organizatorjev predstavnikom Univerzijade Maribor 2013.

Leave a Comment