Žavbi Kunaverjeva 8., Lampič 11.

Drugi dan kontinentalnega pokala v avstrijskem St. Urlichu je postregel s tekmovanji v prosti tehniki s posamičnim štartom. Dekleta v kategorijah U18 in U20 so tekmovala na 5 km, članice na 10 km. Fantje v kategoriji U18 so se pomerili na 7,5 km, člani ter U20 pa na 10 km.

Najvišjo slovensko uvrstitev je dosegla Nina Žabni Kunaver v kategoriji U18 in sicer osmo mesto, prva tri mesta pa so ponovno pripadla Švicarkam. Zmagala je Lydia Hiernickel, pred Stefanie Arnold in Alino Meier. V kategoriji deklet višje U20 je zmagala Nemka Victoria Carl pred rojakinjo Sarah Schaber in Švicarko Nadine Faehndrich, kjer je Manca Slabanja zabeležila najboljšo slovensko uvrstitev 27. mesto. Slovenski članic ni bilo na štartu.


Med nastopajočimi je bil tudi Boštjan Klavžar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri fantih je v kategoriji U18 zmagal Čeh Michal Novak pred Dajanom Danuserjem in Bedo Kleejem (oba Švica). Slovenec Janez Lampič je dosegel enajsto mesto. Nemec Christian Stiebritz je zmagal v kategoriji U20. Drugi je bil Francoz Richard Jouve ter tretji prav tako Francoz Jean Tiberghien. Benjamin Črv je osvojil 24. mesto.
Pri članih je zmagal Nemec Florian Notz pred Francozom Adrienom Mougelom ter Nemcem Thomasom Wickom. Boštjan Klavžar je osvojil 40. mesto.

Jutri čaka tekmovalce in tekmovalke še skupinski štart v klasični tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Članice
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Dekleta – U 20
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Dekleta – U 18
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Člani
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Fantje – U 20
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Ulrich :. Fantje – U 18


Leave a Comment