Zelena luč za tekmovalno progo v Kranjski Gori

Proga, na kateri bo potekalo tekmovanje za Pokal Vitranc, v veleslalomu in slalomu, je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega. Zadnje obilno sneženje pomeni za organizacijo več dela na utrjevanju tekmovalne proge. Snežna kontrola, ki jo je opravil Avstrijec Raimond Berger, je bila v četrtek 28. februarja 2013. Količina snega na tekmovalni progi in priprava tekmovalne proge zagotavljata brezhibno pripravo in izvedbo tekmovanja. Višje temperature, ki so v teh dneh zajele Slovenijo nimajo pomembnejšega vpliva na kakovost tekmovalne proge, seveda ob predpostavki, da se temperature kmalu vrnejo v normalne zimske okvire.


V Kranjski Gori je tekmovalna proga pripravljena [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Priprava tekmovalne proge poteka intenzivno od ponedeljka 25. februarja, pred tem pa so bila določena dela opravljena že v januarja in februarju. Ekipa pod vodstvom Aleša Vidica (vodja tekmovanja) ter članov Alpskega smučarskega kluba Kranjska Gora, skupine Janka Pirca, in nekaterih smučarskih klubov iz gorenjske regije zagotavlja kvalitetno pripravo tekmovalne proge.

Startna strmina in veleslalomska strmina bosta zaprti od vključno nedelje, 3. marca 2013, celotna tekmovalna proga pa se bo zaprla od vključno ponedeljka, 4. marca 2013 dalje.

Leave a Comment