Ženska A ekipa se vrača iz Zermatta


Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Drev, Katarina Lavtar in Mateja Robnik [foto: SZS]

Petčlanska ženska A ekipa je v preteklih dneh trenirala v švicarskem Zermattu. Prvi avgustovski trening se je pričel 9. avgusta in se bo za četverico deklet končal danes, ko se bodo Maruša Ferk, Mateja Robnik, Vanja Brodnik in Katarina Lavtar vrnile v Slovenijo. Ana Drev je včeraj namreč staknila rahlo poškodbo gležnja in se je na pot odpravila že včeraj.

Treningi so potekali pod vodstvom odgovornega trenerja ženske A ekipe in trenerja tehničnih disciplin Denisa Šteharnika, puncam pa sta bila na voljo še trenerja Žan Robert in Andrej Možina ter serviserja Jure Šepec in Sebastjan Petrič. Šteharnik je pohvalil napredek deklet in njihovo motivacijo in dejal, da so bili pogoji za snežno vadbo dobri. Poudarek je bil na tehničnih disciplinah, v devetih dneh pa je ekipa realizirala osem dni dobrega treninga.

Dekleta so v dopoldanskem času smučala na ledeniku, popoldan pa je sledil kondicijski trening. Le-ta se bo po dveh prostih dneh nadaljeval v ponedeljek in torek v Sloveniji, ekipa pa se bo v četrtek vrnila v Švico na ledenik v Zermattu, kjer bo na sporedu drugi tehnični trening v avgustu. Ilka Štuhec se bo po posebnem kondicijskem programu ekipi pridružila septembra, medtem ko Tina Robnik dobro okreva po poškodbi hrbta.


Gneča na ledeniku Zermatt [foto: SZS]

Leave a Comment