Žirija izbira filme festivala BOFF


[foto: Peter Fettich]

Potem, ko so prireditelji bovškega festivala filmov o naravi in športih v njej BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) razpis s konca oktobra podaljšali do 15. novembra, se je med prijavami nabralo blizu petdeset filmov. Večina jih tudi tokrat sodi v kategorijo Šport in akcija.

Četrta izvedba festivala bo v Bovcu letos na sporedu med 28. in 30. decembrom, poleg okrog tridesetih projekcij v bovškem kulturnem domu pa se obeta bogat spremljevalni spored za odrasle in otroke: razstave in delavnice s področja športa in filmske umetnosti.

Letošnjo žirijo sestavljajo scenaristka in prevajalka Barbara Kelbl, speleolog, alpinist, turni smučar in publicist Sergio Serra, tudi ustanovitelj filmskega festivala Julijskih alp v Trstu, gledališki režiser in vsestranski športnik Jaka Ivanc ter režiser Klemen Dvornik. Več o žiriji

Kategorija Šport in akcija bo po novem razdeljena na kratke filme do 15 minut in na dolge filme, obe kategoriji sta tekmovalni. Nespremenjena ostaja tekmovalna kategorija Narava in ekologija. Kategoriji netekmovalnega dela sta že znana Reklamni in predstavitveni filmi ter nova kategorija Era, v katero sodijo filmi starejše produkcije, kot so pogoji za tekmovalni del, filmi arhivskega pomena in filmi, ki so že bili predvajani na preteklih izvedbah festivala BOFF.

Glavni pokrovitelj festivala ostaja občina Bovec, festival pa letos podpira tudi Filmski sklad Republike Slovenije.

Nagrajeni filmi lanskega festivala so bili: Carstensz – siedma Hora (Pavol Barabaš, Slovaška, 2008 – nagradi žirije in občinstva, kategorija Narava in okolje), New Zealand South Island Circumnavigation (Justine Curgenven, Velika Britanija, 2008 – nagrada žirije, kategorija šport in akcija) in To ni hec (Tomaž Šantl, Slovenija, 2009 – nagrada občinstva, kategorija šport in akcija).

Leave a Comment