Zlata lisica pred vrati


Proga Zlate lisice [foto: Klemen Zibelnik, smucka]

Ta konec tedna bomo na Mariborskem Pohorju znova spremljali najboljše alpske smučarke sveta, ki se bodo pomerile na tekmah za Zlato lisico.

47. poglavje Zlate lisice se bo začelo že v petek, 14. januarja, na Trgu svobode v Mariboru, ko se bodo po zabavnem programu, ob 6. uri zvečer, izžrebale štartne številke za sobotni veleslalom. Start le-tega se bo pričel ob 10.45, slalomska preizkušnja pa bo v nedeljo prišla na vrsto ob 9.30.

Kot leta poprej, se tudi tokrat pričakuje več tisoč glava množica obiskovalcev tega slovenskega športnega praznika. V preteklosti so nas naše smučarke že razvajale z vrhunskimi nastopi in zmagami in tudi letos bodo navdušeni navijači zagotovo poplačani za njihovo prisotnost, ki tekmovalkam daje dodaten polet za nastope.

Najbolj sveži spomni nas seveda vežejo na fantastično zmago Tine Maze pred dvema letoma, ki je na veleslalomu premagala mojstrici te discipline Italijanko Denise Karbon in Nemko Kathrin Hoelzl. Lani pa je Črnjanka zaostala le za Avstrijko Kathrin Zettel, a tokrat na slalomski preizkušnji.

Tako v soboto, kot v nedeljo, bo pred domačimi navijači nastopilo šest tekmovalk. Tina Maze bo kot največji slovenski adut smučala v obeh disciplinah, prav tako Katarina Lavtar in Vanja Brodnik, na veleslalomu pa bodo nastopile še Ana Drev, Mateja Robnik in Tina Robnik. Slalomska ekipo bodo dopolnile še Maruša Ferk, Ula Hafner in Eli Plut.

Leave a Comment