Zmaga Ane Drev na veleslalomu za evropski pokal

Valtournenche v Italiji je danes gostil veleslalomsko preizkušnjo evropskega pokala za ženske, na kateri je nastopila sedmerica slovenskih deklet. Naše smučarke so se odrezale odlično, predvsem Ana Drev, ki je ugnala vse tekmice in se tako veselila četrte zmage v evropskem pokalu. Ana je po prvem teku zasedala drugo mesto, za vodilno Španko Carolino Ruiz Castillo pa je zaostajala sedem stotink sekunde. V drugo je smučala izjemno, ter imela na koncu, pred drugo uvrščeno Nemko Simone Hoesl kar 83 stotink prednosti.


Ana Drev [foto: Klemen Zibelnik]

Zelo dobro so se odrezala tudi ostale slovenske smučarke. Ilka Štuhec je zasedla sedmo mesto, Mateja Robnik 14., Nina-Katarina Mihovilovič 15., Katja Horvat 20., Katja Jazbec 28., Ana Bucik pa 38. Trener Brane Ceferin je po tekmi dejal: “Same razmere na tekmi so bile zelo zahtevne. Zaradi obilnih padavin v preteklih dneh, hitro je namreč zapadlo več kot meter snega, je bila podlaga na nekaterih delih mehka, nekje pa trda, teren pa je bil zelo valovit. Ana je predvsem v drugi vožnji pokazala borbeno in brezkompromisno vožnjo. Odpeljala je super in zasluži si samo pohvale. Na tej podlagi je bilo treba veliko tvegati in zasluženo je zmagala. Generalno gledano je celotna ekipa nastopila zelo dobro, tudi tiste smučarke z višjimi številkami so napredovale v obeh tekih. Smučale so zelo borbeno, pravzaprav v teh razmerah ni šlo drugače. Vse lahko pohvalim.

Ekipa na čelu s Ceferinom jutri pričakuje podobne pogoje in seveda upa na ponovitev rezultatov. Dekleta se bodo namreč še enkrat pomerila na veleslalomu.


Rezultati: Evropski pokal .: Valtournenche :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment