Zmaga Brezovnikove in Hrobata

Naše smučarke in smučarji nadaljujejo z odličnimi nastopi na tekmah kategorije Ciziten v Italiji. Santa Caterina Valfurva je danes gostila slalomski tekmi, na katerih sta Saša Brezovnik in Miha Hrobat ugnala vso konkurenco.

Pri dekletih smo imeli še šest slovenskih predstavnic. Nika Kranjec je zasedla šesto mesto, Claudia Seidl je bila 9., Desiree Kopše je bila 15., Nika Kelc 16., Ana Zimšek 27., Tanja Buda pa 45. Pri fantih je Štefan Hadalin postavil 10. čas voženj, Jan Kunc je bil 16., peterica naših tekmovalcev pa nastopov ni končala.

[foto: Klemen Zibelnik]

Veleslalomski preizkušnji v Avstriji

St. Lambrecht v Avstriji je gostil še eno veleslalomsko preizkušnjo za ženske. Na startu tekme FIS je tokrat stalo šest slovenskih smučark, najboljšo uvrstitev pa je znova zabeležila Katja Horvat. Tokrat je zasedla 12. mesto. Ana Bucik je bila 27., Ana Michelle Stipič 34., Teja Lotrič 65., Klara Livk in Ana Kobal pa sta ostali brez uvrstitve.

Do uvrstitve le Jan Breznik

Naši smučarji so v avstrijskem Jerzensu nastopili na državni mladinski tekmi. Izmed štirih Slovencev na startu je do uvrstitve uspel priti le Jan Breznik, s tem da je postavil 23. čas voženj.


Rezultati: FIS tekme .: St. Lambrecht :. Veleslalom (ž)
Rezultati: Mladinske tekme .: Jerzens :. Veleslalom (m)
Rezultati: Citizen .: S. Caterina Valfurva :. Slalom (ž)
Rezultati: Citizen .: S. Caterina Valfurva :. Slalom (m)


Leave a Comment