Zmaga domače ekipe, Slovenija šesta

V poljski Wisli se je zaključila prva in hkrati edina ekipna tekma poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Slovenijo so zastopali Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Matjaž Pungertar in Peter Prevc ter zasedli šesto mesto med desetimi ekipami. Zmagali so domačini (Kamil Stoch, Piotr Zyla, Maciej Kot, Dawid Kubacki), druga je bila Češka (Jakub Janda, Lukas Hlava, Antonin Hajek, Roman Koudelka), tretja pa ekipa Avstrije (Michael Hayboeck, Stefan Kraft, Thomas Diethart, Gregor Schlierenzauer).

V slovenski ekipi se je najbolj izkazal Peter Prevc, ki je v “prvem polčasu” postavil tudi daljavo dneva (135,5 m). Dobitnik dveh olimpijskih medalj je v finalu zmogel 131,0 m. Ostali trije se posebno niso izkazali. Najdaljši skok Jurija Tepeša je meril 125,5 m, a ga je nato v finalu polomil s 119,0 m, Roberta Kranjec je zmogel do 118,0 m in 121,0 m, Matjaž Pungertar pa je pristal pri 121,5 m in 118,0 m.

http://smucka.com/foto/slo/prevc_p14/title_b.jpg
Peter Prevc je s 135,5 m postavil daljavo dneva [Foto:GEPA]

Vzdušje v Wisli je bilo odlično kljub temu, da ta preizkušnja ni imela kakšne posebne vloge. Jutri je na vrsti posamična tekma, na kateri bo Slovenija imela šest predstavnikov. Današnji četverici se bosta pridružila še Tomaž Naglič in Nejc Dežman. Prva serija je bila izpeljana že včeraj (kvalifikacije), jutri pa je na vrsti še druga in finalna serija. Naj vas spomnimo, da je Peter Prevc prvo serijo tudi prepričljivo dobil.

Z današnjim rezultatom in skoki razumljivo nisem zadovoljen, saj smo na treningih pokazali veliko več. Vendar je to nekako značilno za nas v mesecu juliju. Slika slovenska reprezentance trenutno ni realna. Jutri je nova priložnost, kjer je potrebno biti zbran,” je po tekmi razmišljal Goran Janus.


Izjava: Goran Janus (.mp3)


Rezultati


Leave a Comment